Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hoofdgerecht, Klaar in 45 minuten, Oosterse gerechten, Visgerechten, Wokgerechten  /  18 oktober 2020

Teriyaki noedels met broccoli, haricots verts en zalm

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Teriyaki noedels met broccoli, haricots verts en zalm

teriyaki noedels met broccoliHeerlijke glutenvrije teriyaki noedels met broccoli, haricots verts en zalm welke makkelijk zijn om te maken en binnen 35 minuten op tafel staan.

Daar is er weer eentje zo een makkelijk en gezond glutenvrij recept wat ook nog eens snel op tafel staat. Inmiddels kun je er zo’n 300 vinden op onze website en we zijn nog lang niet klaar. We hebben nog zo veel ideeën. De recepten to-do lijst wordt alleen maar langer in plaats van korter.

Sinds twee weken zitten we in een verbouwing. Yup, alweer. Dit keer is de badkamer aan de beurt. De oude was in dusdanige staat dat we regelmatig lekkage hadden, dus we konden deze enorme klus niet langer meer uitstellen. Wat een puinhoop heb je daarvan zeg. Ik vond de keuken al erg, maar vergeleken bij dit, is zo’n keukenverbouwing niets. Wat een chaos! Maar het eind resultaat mag er zeker wezen. Tijdens zo’n verbouwing wil je het liefst ook zo kort mogelijk in de keuken staan, maar wel gezond en lekker eten.

Daarom heb ik vorige week deze zalige teriyaki noedels met broccoli, haricots verts en wilde zalm gemaakt voor mijn gezinnetje. Het resultaat? Ik denk dat de foto hierboven van Sophie genoeg zegt ;-). Voor de zalm heb ik diepvries wilde zalm gebruikt welke ik een avond van te voren laat ontdooien in de koelkast. Voor de teriyakisaus heb ik de glutenvrije variant van het merk Lima gebruikt (zie foto in het recept)

Wil je dit heerlijke glutenvrije recept ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept.



teriyaki noedels met broccoli
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Teriyaki noedels met broccoli, haricots verts en zalm

Zalige glutenvrije teriyaki noedels met broccoli, haricots verts en zalm welke je binnen een handomdraai op tafel hebt staan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Japans, Lactosevrij, Oosters
Sleutelwoord broccoli, glutenvrij, haricots verts, noedels, snel recept, teriyaki, zalm, zonder gluten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram wilde zalm
  • 300 gram glutenvrije linguine bronze semper
  • 1 struikje broccoli
  • 250 gram haricots verts
  • 125 gram taugé
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml glutenvrije teriyakisaus lima
  • 1 groentebouillonblokje
  • rijstolie
  • peper en zout

Instructies

  • Dep de zalm droog en snijd deze in grove stukken.
  • Meng 50 ml teriyaki met de zalm en wat peper en zout naar smaak.
    teriyaki noedels met broccoli
  • Snijd intussen de broccoli in roosjes en de haricots verts in stukjes van ongeveer 4 cm.
  • Kook de broccoli samen met de haricots verts 3 minuten voor. Giet daarna af en zet even aan de kant.
  • Snipper intussen de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Zet intussen het water op voor de glutenvrije linguine met wat zout en het groentebouillonblokje en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit een scheutje rijstolie in de wok. Giet de zalm met teriyakisaus in de wok en bak de zalm rondom aan.
  • Schep de zalm uit de wok op wat keukenpapier.
  • Laat het bakvet in de wok en voeg een klein beetje rijstolie toe.
  • Fruit hierin de rode ui en knoflook.
  • Voeg de haricots verts en broccoli toe en roerbak 2 minuten mee.
  • Schenk het restant teriyakisaus bij de groente.
  • Voeg de noedels (linguine) toe samen met de taugé en wilde zalm.
  • Roerbak alles nog 2 minuutjes en klaar zijn je glutenvrije teriyaki noedels met broccoli, haricots verts en zalm.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer makkelijke en snelle glutenvrije recepten zoals deze teriyaki noedels met broccoli, haricot verts en zalm? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 recepten“.



De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • broccoli
  • geen gluten
  • glutenvrij
  • glutenvrij koken
  • glutenvrij recept
  • glutenvrije teriyaki
  • haricots verts
  • kookinspiratie
  • makkelijk recept
  • noedels
  • wat eten we vandaag?
  • zalm
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Glutenvrij weekmenu 2020-43
Glutenvrij weekmenu 2020-44

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen