Een makkelijk, lekker en snel stoofpotje met kipshoarma. Lekker met witte rijst, glutenvrije pitabroodjes en een frisse salade.
Kipshoarma, maar dan een keertje op een andere manier bereid. Dus niet tussen een pitabroodje met veel knoflooksaus en friet, maar in een stoofpotje. Lekker met groene- en rode paprika, prei, tomaat en kidneybonen. Knoflook, uitje en een rood pepertje mogen natuurlijk niet ontbreken. Alles even aanbakken en daarna rustig verder laten pruttelen zodat alle smaken zich heerlijk met elkaar kunnen vermengen.
Het resultaat, dit super lekkere glutenvrije stoofpotje met kipshoarma om je vingers bij af te likken. Lekker met witte rijst, wat glutenvrije pitabroodjes om te dippen (toch nog een beetje traditioneel ;-)) en een heerlijk frisse salade en voila, je hebt een feestmaal voor het hele gezin. Ook voor de tijd hoef je het niet te laten, want dit heerlijke glutenvrije stoofgerecht is ook nog eens binnen 45 minuten klaar.
Wil je dit zalige en makkelijke stoofpotje met kipshoarma ook eens proberen? Je vind ons recept hieronder!
Stoofpotje met kipshoarma
Keukengerei
- braadpan
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 1 rode punt paprika
- 1 groene paprika
- 4 rijpe trostomaten
- 1 prei
- 1 blik kidneybonen 400 gram
- 1 rode peper
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 1 ui
- 2 blikjes tomatenpuree á 70 gram
- 5 takjes koriander
- 1½ eetlepel shoarmakruiden
- 1 theelepel kurkuma
- ¾ theelepel gemalen komijn
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Bestrooi ze met de shoarmakruiden en een klein beetje olijfolie. Meng goed door elkaar en zet even aan de kant.
- Snipper intussen de ui.
- Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Vervolgens snijd je de tomaten in blokjes.
- Snijd ook beide paprika's in blokjes en de prei in ringetjes.
- Giet de kidneybonen in een zeef en spoel af met koud water.
- Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg de kipshoarma toe en bak rondom aan.
- Doe de tomatenblokjes erbij en bak 3 minuten mee.
- Voeg vervolgens de paprika's, prei en kidneybonen toe en bak deze 2 minuten mee.
- Schep de tomatenpuree nu in de pan samen met de kurkuma, gemalen komijn en wat peper en zout naar smaak.
- Knip de blaadjes van de koriander fijn en voeg deze bij het stoofpotje met kipshoarma.
- Breng het stoofpotje zachtjes aan de kook en laat nog zo'n 15 minuten doorpruttelen met de deksel op de pan. Roer regelmatig door.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Al trek gekregen in nog meer van deze heerlijke glutenvrije gerechten zoals dit shoarma stoofpotje? Kijk dan ook eens in onze glutenvrije recepten index met inmiddels meer dan 300 makkelijke en snelle recepten voor het hele gezin overzichtelijk gesorteerd op categorie en alfabet.
Volgen jullie ons ook al op Social Media?
Ik,ga hem vanavond proberen. Lijkt mij erg lekker. Alleen mis ik bij de ingrediënten dat er ook ui in zit wat mij een extra ritje naar de supermarkt bezorgde toen ik de bereidingswijze ging volgen en zou ik graag het aantal calorieën willen weten..
Mvg Simone
Beste Simone,
De ui staat er nu bij 😉 De calorieën moet ik nog uitrekenen zoals voor de meeste andere recepten. Daar gaat even wat tijd overheen.
Groet,
Audrey