Heerlijke glutenvrije teriyaki noedels met broccoli, haricots verts en zalm welke makkelijk zijn om te maken en binnen 35 minuten op tafel staan.
Daar is er weer eentje zo een makkelijk en gezond glutenvrij recept wat ook nog eens snel op tafel staat. Inmiddels kun je er zo’n 300 vinden op onze website en we zijn nog lang niet klaar. We hebben nog zo veel ideeën. De recepten to-do lijst wordt alleen maar langer in plaats van korter.
Sinds twee weken zitten we in een verbouwing. Yup, alweer. Dit keer is de badkamer aan de beurt. De oude was in dusdanige staat dat we regelmatig lekkage hadden, dus we konden deze enorme klus niet langer meer uitstellen. Wat een puinhoop heb je daarvan zeg. Ik vond de keuken al erg, maar vergeleken bij dit, is zo’n keukenverbouwing niets. Wat een chaos! Maar het eind resultaat mag er zeker wezen. Tijdens zo’n verbouwing wil je het liefst ook zo kort mogelijk in de keuken staan, maar wel gezond en lekker eten.
Daarom heb ik vorige week deze zalige teriyaki noedels met broccoli, haricots verts en wilde zalm gemaakt voor mijn gezinnetje. Het resultaat? Ik denk dat de foto hierboven van Sophie genoeg zegt ;-). Voor de zalm heb ik diepvries wilde zalm gebruikt welke ik een avond van te voren laat ontdooien in de koelkast. Voor de teriyakisaus heb ik de glutenvrije variant van het merk Lima gebruikt (zie foto in het recept)
Wil je dit heerlijke glutenvrije recept ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept.
Teriyaki noedels met broccoli, haricots verts en zalm
Ingrediënten
- 500 gram wilde zalm
- 300 gram glutenvrije linguine bronze semper
- 1 struikje broccoli
- 250 gram haricots verts
- 125 gram taugé
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml glutenvrije teriyakisaus lima
- 1 groentebouillonblokje
- rijstolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Dep de zalm droog en snijd deze in grove stukken.
- Meng 50 ml teriyaki met de zalm en wat peper en zout naar smaak.
- Snijd intussen de broccoli in roosjes en de haricots verts in stukjes van ongeveer 4 cm.
- Kook de broccoli samen met de haricots verts 3 minuten voor. Giet daarna af en zet even aan de kant.
- Snipper intussen de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Zet intussen het water op voor de glutenvrije linguine met wat zout en het groentebouillonblokje en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit een scheutje rijstolie in de wok. Giet de zalm met teriyakisaus in de wok en bak de zalm rondom aan.
- Schep de zalm uit de wok op wat keukenpapier.
- Laat het bakvet in de wok en voeg een klein beetje rijstolie toe.
- Fruit hierin de rode ui en knoflook.
- Voeg de haricots verts en broccoli toe en roerbak 2 minuten mee.
- Schenk het restant teriyakisaus bij de groente.
- Voeg de noedels (linguine) toe samen met de taugé en wilde zalm.
- Roerbak alles nog 2 minuutjes en klaar zijn je glutenvrije teriyaki noedels met broccoli, haricots verts en zalm.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer makkelijke en snelle glutenvrije recepten zoals deze teriyaki noedels met broccoli, haricot verts en zalm? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 recepten“.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?