Spinazie ovenschotel met gehakt en aardappels

Gisteren had ik nog een grote zak spinazie in de koelkast staan welke toch echt op moest. Eigenlijk had ik er een heel ander plan mee, maar door alle drukte en ook nog een klein ziek meisje thuis was ik daar nog niet aan toe gekomen. Nee hoor, gelukkig geen glutenfout bij Sophie hoor. Gewoon een flinke verkoudheid en daardoor ‘s nachts steeds wakker. Gelukkig is ze vandaag weer fijn naar school zodat ze lekker kan spelen en werken met haar vriendinnen. En uiteraard moet er vandaag ook geoefend worden voor het toneelstuk wat binnenkort wordt opgevoerd samen met haar klas. Leuk!

Maar goed, waar was ik. O ja, de spinazie. Die grote zak spinazie weggooien zou natuurlijk super zonde zijn, dus dan maar iets anders ermee maken. Namelijk deze heerlijke gluten- en lactosevrije spinazie ovenschotel met gehakt en aardappels. Weer eens wat anders dan gewoon spinazie, aardappels en een gehaktbal op je bord. Ook lekker natuurlijk, maar soms wil je gewoon net even wat anders.

Lees hieronder verder voor ons recept!



Spinazie ovenschotel met gehakt en aardappels

Spinazie met aardappels en gehakt ballen, maar dan een beetje anders. Gewoon lekker makkelijk uit de oven en gewoon gluten- en lactosevrij.

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram aardappels
  • 500 gram verse spinazie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 2 flinke handen geraspte jong belegen kaas

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Kook de aardappels voor met wat zout gedurende 8 minuten.

  2. Blancheer de spinazie in een andere pan totdat deze geslonken is. Snijd de spinazie iets fijner.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  4. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

  5. Verhit een scheutje olie of margarine in de koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

  6. Voeg het gehakt samen met de gehaktkruiden toe en bak het rul.

  7. Schep het gehakt in een ovenschaal en schep daarboven op weer de spinazie.

  8. Beleg daarna dakpansgewijs met de aardappelschijfjes.

  9. Strooi als laatste 2 flinke handen jong belegen geraspte kaas over het geheel.

  10. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de spinazie ovenschotel met gehakt goudbruin en gaar worden gedurende zo'n 25 minuten.

Notities

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van verse spinazie en aardappels. Gewoon omdat ik dit nog had liggen. Wil je deze spinazieschotel een stuk sneller maken? Vervang dan de verse spinazie door 450 gram diepvries spinazie en de aardappels door een zakje voorgekookte aardappelschijfjes.

 

Wij hebben genoten van deze heerlijke spinazie ovenschotel met gehakt. Ik hoop jullie ook. Veel kookplezier en alvast eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

 

Heb je nog meer zin gekregen in een heerlijk gluten- en lactosevrij ovengerecht zoals deze spinazie ovenschotel met gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met ovenschotels. Hier staan vast nog meer lekkere glutenvrije gerechten voor je bij.



Hebben jullie ons ook al gevonden op Pinterest of MyTaste? Het zou leuk zijn als jullie ons daar ook volgen! Gezellig!

2 thoughts on “Spinazie ovenschotel met gehakt en aardappels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code