De prijs van groenten en fruit anno 2019

Prijsverhoging 2019

Het was me uiteraard al wat eerder opgevallen, maar wat ik zojuist in de winkel zag slaat echt alles. Ik ben er gewoon een beetje boos over.€ 4,30 voor een kilo sperziebonen?! € 2,89 voor een bloemkool of € 2,64 voor een kilo prei?!

Echt te bizar gewoon!En niet alleen bij de winkel waar ik deze foto’s genomen heb hoor. Ik heb dit inmiddels in elke supermarkt gezien waar ik mijn dagelijkse boodschappen doe. Ik zag bij een andere supermarkt zelfs een kilo appels voor € 4,95! Hoe bizar is dat!

Een prijsverhoging van 3% in verband met de BTW verhoging van 6% naar 9 %? Daar geloof ik eigenlijk niet zo in. Eerder 13% en op sommige producten zelf 23%. Dit is voor veel mensen gewoon niet meer te betalen. Maar er wordt dan wel vanuit de overheid geklaagd dat de gemiddelde Nederlander, maar ook veel kinderen te dik zijn. Er zou meer volgens de schijf van 5 gegeten moeten gaan worden.Budget en gluten- en lactosevrij dieet

Maar hoe moet je dat doen als je een klein budget hebt en een zak friet veel goedkoper is dan een bloemkool….Trouwens, zelf met een normaal budget zoals wij thuis hebben, vind ik het al bizar wat wij kwijt zijn aan boodschappen. Het is uiteraard super fantastisch dat er zoveel heerlijke gluten- en lactosevrije producten zijn, maar erg goedkoop is het natuurlijk allemaal niet. En dan nog eens dit soort prijzen voor groenten en fruit erboven op. Maar wat denk je bijvoorbeeld van de prijs voor een stukje vlees?

Zoals jullie natuurlijk allemaal weten maak ik heel veel gluten- en lacotesvrije gerechten zelf voor Sophie in verband haar dieet, waardoor ik nog enigszins wat kan besparen op de boodschappen, maar echt heel veel is dat niet. En ik wil natuurlijk dat mijn kind, mijn allesje waar ik heel zuinig op ben, goed en gezond eet. Ze is immers volop in de groei en elke vitamien en mineraal is natuurlijk super belangrijk daarin.

Ik rijd voortaan maar weer een stukje om richting de Turkse supermarkt of markt voor onze groenten en fruit. Dit scheelt meestal de nodige euro’s op een volle tas.
Vooral bij de Turkse supermarkt vind ik het fijn shoppen, want zij hebben daar ook altijd die heerlijke aparte ingrediënten welke je in de gewone supermarkt niet kunt krijgen. Althans, de Turkse supermarkt (Safrana supermarkt) op het Wormerplein in Purmerend waar ik altijd naar toe ga, maar anderen hebben dit hoogstwaarschijnlijk ook wel.

Maar wat vinden jullie hier nu van? Zou het een oplossing zijn als er bijvoorbeeld geen BTW meer geheven wordt op vers onbewerkt groenten en fruit, om zo mensen gezonder te laten eten? En bijvoorbeeld op fastfood het hoogste tarief hanteren? Of misschien zelfs op glutenvrij producten een 0-tarief hanteren?
Maar ja, gaat dan ook de niet glutenvrije eter deze producten kopen? Misschien allemaal wat kort door de bocht, maar ik kan hier soms zo opstandig van worden.Volgens jullie onze avonturen ook al op Instagram? Naast foto’s van onze gerechten, vind je hier ook leuke plaatjes van Sophie’s avonturen en af en toe dat hoofd van mij. Sophie is toch zoveel meer fotogeniek dan ik, ha, ha, ha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code