Knoflooksaus, makkelijk, snel en gluten- en lactosevrij

Knoflooksaus is een saus welke regelmatig gebruikt wordt in onze Hollandse keuken. Meest bekend is toch wel de knoflooksaus bij een heerlijk broodje shoarma. Of zoals ik afgelopen weekend heb gemaakt, de shoarmaburger. Maar het is natuurlijk ook heerlijk bij het gourmetten of zoals wij vaak doen, lekker dippen met naturel chips.

Gelukkig zijn er wel een aantal knoflooksauzen te vinden in de supermarkt welke gluten- en lactosevrij zijn, maar lang niet allemaal. Regelmatig kom ik toch weer het tarwezetmeel of yoghurt tegen wat mijn kleine coeliaakje en lactoosje niet mag.

Maar weet je dat je gluten- en lactosevrije knoflooksaus heel erg makkelijk, maar ook snel zelf kunt maken? En dat het ook nog eens zoveel lekkerder is dan de sausjes uit zo’n flesje? Onze variant staat binnen 10 minuten op tafel! Fantastisch toch?! En je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt. Wil je hem wat pittiger, dan voeg je wat knoflook toe en wil je hem wat milder, dan laat je gewoon wat weg. Handig toch?

Wil je deze saus ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!Knoflooksaus

Niets lekkerder dan zelfgemaakte gluten- en lactosevrije knoflooksaus.

Gang Saus
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 schaaltje
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel lactosevrije yoghurt
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn.

  2. Pers de bolletjes knoflook uit boven een schaaltje.

  3. Meng de mayonaise, lactosevrije yoghurt, limoensap, honing, peterselie en knoflook samen met wat peper en zout door elkaar. En klaar is je knoflooksaus!

Notities

Je kunt de knoflooksaus direct gebruiken, maar hij wordt nog lekkerder als je hem even in de koelkast zet zodat de smaken nog beter kunnen mengen.

Een overzicht van al onze gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index. Handig op rubriek en alfabet.Volg je onze avonturen ook al op Instagram? Hier vind je niet alleen foto’s van onze gluten- en lactosevrije gerechten, maar ook foto’s van de belevenissen van Sophie en mij.

1 thought on “Knoflooksaus, makkelijk, snel en gluten- en lactosevrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code