Spaghetti carbonara met champignons en bos-ui

Wederom een heerlijk glutenvrij spaghetti recept, namelijk deze heerlijke spaghetti carbonara met champignons en bos-ui. Okay, okay, het is niet een traditionele spaghetti carbonara geworden. Deze is namelijk echt alleen met spek en ei en dat vond ik toch een beetje te karig. Zeker omdat wij het als hoofdgerecht eten en niet als bijgerecht.

Daarom heb ik als extra heerlijk wat champignons, bos-uitjes en rode ui toegevoegd. Ook wordt er in het traditionele recept geen room gebruikt wat ik hier wel heb gedaan. Het fijne van dit recept is dat het niet alleen super lekker is, maar deze heerlijke kidsproof spaghetti staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Een ideaal recept dus voor die drukke doordeweekse dagen. Van die dagen waarin je veelal tijd te kort komt en jezelf voorbij neigt te lopen.

‘s Morgen Soof naar school brengen. Soms is het meekijkochtend, dus dan blijf je net even iets langer hangen in de klas. Vervolgens terug naar de auto, snel richting A10 om vervolgens richting Amsterdam Oud-Zuid in de file verder te ‘kruipen’. Op het werk zoveel mogelijk taken in 4 uur zien te proppen. Uiterlijk 13:15 uur weer richting Purmerend, want Soof moet om 14:00 uur uit school gehaald worden. Gelukkig op dit tijdstip weinig files, dus binnen een half uurtje ben ik weer terug.

Vaak nog even snel de boodschappen tussendoor doen, maar dit lukt niet altijd, dus moet dat na schooltijd. Daarna is het uiteraard weer iets van logopedie, zwemles, bezoek tandarts of een speelafspraak die op de agenda staat. Natuurlijk moet ik ook nog tijd vinden om recepten te verzinnen en de website bij te houden. Het huishouden moet ook nog ergens gedaan worden en dan is het alweer tijd om te gaan eten. Wat zijn die gluten- en lactosevrije 30 minuten of minder maaltijden dan super handig! Ik ga er nog veel meer voor jullie verzinnen. Als ik tijd heb ;-), ha, ha.

Wil je weten hoe je dit lekkere en snelle gluten- en lactosevrije recept maakt? Je vind de beschrijving hieronder.Spaghetti carbonara met champignons en bos-ui

Weer eens een andere glutenvrije spaghetti variant. Namelijk deze heerlijke spaghetti carbonara.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Keyword 30minutemeal, gezinsrecept, glutenfree, glutenvrij, kidsproof, lactosefree, lactosevrij, snelrecept, spaghetti, watetenwevandaag
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

 • 400 gram glutenvrije spaghetti
 • 250 ml alpro soya cuisine
 • 150 gram bacon reepjes
 • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
 • 10 gram krulpeterselie
 • 100 gram geraspte gran padano
 • 250 gram champignons
 • 1 rode ui
 • 3 bos-uitjes
 • 2 eieren
 • 2 eierdooiers
 • 1 groentebouillonblokje
 • peper en zout
 • olijfolie

Hoe maak je het?

 1. Snijd de champignons in plakjes, de bos-uitjes in ringetjes en snipper de rode ui.

 2. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

 3. Kook de spaghetti intussen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met wat zout en het groentebouillonblokje.

 4. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode ui.

 5. Voeg na 2 minuten de bacon reepjes toe.

 6. Schep vervolgens de champignons en bos-uitjes bij het geheel.

 7. Klop de eieren, eidooiers en geraspte gran padano samen met de Alpro soya cuisine los. Voeg wat peper en zout naar smaak bij.

 8. Roer de de bacon samen met de groenten door de spaghetti.

 9. Scheur de krulpeterselie met de hand in stukjes en voeg dit ook toe aan de spaghetti.

 10. Zet het vuur laag en roer vervolgens de room met het ei door de spaghetti. Let op dat het niet te warm wordt, anders krijg je roer-ei tussen je spaghetti in plaats van roomsaus.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Sophie en Audrey

Ben je op zoek naar nog meer van dit soort snelle gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.Volgen jullie Sophie en mij ook al op Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code