Noedels met biefstuk, kastanje champignons en paksoi

Het is alweer veel te lang geleden sinds mijn laatste recept. Zoals jullie weten ben ik in maart gestart met een nieuwe baan wat natuurlijk veel van mijn aandacht eist. Maar ook moest (en moet) er nog van alles in huis gebeuren. Uiteraard vraagt mijn gezin natuurlijk ook de nodige aandacht en dan schiet helaas de website erbij in. Maar hoogste tijd om daar verandering in aan te brengen. Dus daarom een heerlijke nieuw recept voor de lekkerste gluten- en lactosevrije noedels met biefstuk, kastanje champignons en paksoi.

Het gerecht viel hier thuis gelukkig enorm in de smaak en daarom zeker voor herhaling vatbaar.
Wil je weten hoe je dit super lekkere, maar ook snelle recept maakt en wat je er voor nodig hebt? Je leest het hieronder!



Noedels met biefstuk, kastanje champignons en paksoi

Heerlijke gluten- en lactosevrije noedels met biefstuk, kastanje champignons en paksoi. Lekker, makkelijk, gezond en super snel op tafel.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Oosters
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram biefstuk
  • 250 gram glutenvrije noedels Peaks
  • 1 paksoi
  • 250 gram kastanje champignons
  • 150 gram taugé
  • 1 rode punt paprika
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 4 eetlepels Coriander & wasabi sojasaus glutenvrij
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snijd de biefstuk in brede repen en daarna in puntjes zodat de biefstuk straks lekker mals blijft. Bestrooi met wat peper en zout naar smaak en 2 eetlepels glutenvrije coriander & wasabi sojasaus van Lima.

  2. Snijd intussen de stelen van de paksoi in stukjes en de bladeren in repen. Houdt de bladeren en de repen even apart.

  3. Snijd de kastanje champignons in plakjes, de paprika in reepjes en de rode ui in stukjes.

  4. Hak de knoflook, gember en rode peper zo fijn mogelijk. Ik doe dit meestal in de hakmolen van de staafmixer.

  5. Kook intussen de noedels met wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

  6. Verhit een scheutje olijfolie en 2 eetlepels coriander & wasabi sojasaus in een wok. 

  7. Fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en gember.

  8. Voeg de paksoi stelen toe samen met de rode punt paprika en kastanje champignons.

  9. Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en roerbak hierin de gemarineerde biefstuk puntjes gedurende zo'n 3 minuten. 

  10. Doe de paksoi bladeren en taugé bij de groenten en roer alles goed door.

  11. Voeg vervolgens de noedels toe en roer wederom goed door.

  12. Als laatste schep je de biefstuk puntjes uit de koekenpan en voeg deze toe aan de noedels en groenten.

  13. Serveer direct.

Notities

De glutenvrije coriander & wasabi sojasaus van Lima koop ik onder andere bij de Online Drogist. Mocht je deze nu niet kunnen krijgen, dan kun je deze ook vervangen door een combinatie van glutenvrije sojasaus, vissaus en sesamolie.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer super snelle gluten- en lactosevrije gezinsrecepten? Je vind ze allemaal op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.



Volgen jullie Sophie en mij ook al op Instagram?

1 thought on “Noedels met biefstuk, kastanje champignons en paksoi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code