Thaise varkenshaas curry met paksoi en peultjes

Het blijft een uitkomst. De gluten- en lactosevrije 30 minuten of minder maaltijden. Zeker nu ik weer 5 ochtenden per week werk en er vaak ‘s avonds een stuk minder tijd is om iets lekkers, maar ook gezonds op tafel te toveren.
Zo fijn. Wat ook heel erg leuk is, is dat ik steeds vaker samen met Sophie recepten verzin. Zo ook deze heerlijke Thaise varkenshaas curry met paksoi en peultjes.

‘s Morgens vraag ik vaak aan haar wat ze wilt eten. Ze geeft me dan een aantal ingrediënten zoals deze keer rijst, peultjes, paprika en het moet ook nog een beetje spicy zijn. Dat gaan we dan samen kopen in de supermarkt en daarna ga ik er een recept mee verzinnen. Zo leuk om samen te doen. Voor mij natuurlijk een uitdaging en voor Sophie erg leerzaam. Binnenkort gaan we eens proberen of we ons kunnen beperken tot snelle maaltijden, maar dan met slecht 5 of 6 ingrediënten. Dat lijkt ons ook super leuk samen te doen en uiteraard om met jullie te delen.

Wil je onze heerlijke Thaise varkenshaas curry met paksoi en peultjes ook eens maken. Je vind ons recept hieronder!



Thaise varkenshaas curry met paksoi en peultjes

Een heerlijk Oosters gerecht met varkenshaas wat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat. Lekker met pandanrijst.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Thais
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram varkenshaas
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 grote ui
  • 2 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 kleine paksoi
  • 150 gram peultjes
  • 1 rode punt paprika
  • 7,5 gram koriander
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 3 eetlepels rode curry pasta koh thai
  • 2 theelepels palmsuiker
  • 3 limoenblaadjes kaffir
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snijd de varkenshaas in brede repen. Snijd de repen daarna door midden zodat je puntjes krijgt. Bestrooi de varkenshaas puntjes met wat peper en zout naar smaak.

  2. Snipper de ui, de rode peper, knoflook en gember. Dit kun je snel en eenvoudig in de hakmolen van de staafmixer doen.

  3. Snijd het blad van de paksoi en vervolgens de stelen in stukjes. Houdt het blad en de stelen apart.

  4. Snijd de rode paprika in blokjes en de peultjes door midden.

  5. Verhit in de wok de rijstolie en de vissaus. Fruit hierin de ui, rode peper, knoflook en gember.

  6. Voeg de rode curry pasta toe samen met de palmsuiker en roer even goed door.

  7. Schep de varkenshaas bij de curry pasta en bak rondom even licht aan.

  8. Voeg nu de rode paprika en paksoi steeltjes bij het geheel en roerbak zo'n 3 minuten mee.

  9. Giet vervolgens de kokosmelk bij het geheel. Voeg de limoenblaadjes en koriander blaadjes toe.

  10. Als laatste voeg je de paksoi bladeren toe en laat deze slinken in de Thaise varkenshaas curry.

  11. Breng de curry met varkenshaas eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

Notities

Serveer de Thaise rode curry met varkenshaas met pandanrijst en eventueel een frisse salade.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke Oosterse gluten- en lactosevrije recepten zoals deze Thaise varkenshaas curry? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije Oosterse gerechten.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij al op Instagram? Je vind hier niet alleen foto’s van onze gerechten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

Wij zijn ook te vinden op Facebook waar we naast onze recepten ook onze producttips en gluten- en lactosevrije aanbiedingen posten.

1 thought on “Thaise varkenshaas curry met paksoi en peultjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code