Een heerlijke glutenvrije paddenstoelenroomsaus welke je binnen een mum van tijd op tafel hebt staan. Lekker met een varkenshaasje, biefstuk of stukje beenham.
Deze glutenvrije paddenstoelenroomsaus ziet er best ingewikkeld uit. Misschien komt het door de naam, paddenstoelenroomsaus. Maar het tegendeel is waar. Hij is juist heel erg makkelijk om te maken en staat ook nog eens binnen 25 minuten op tafel.
Deze paddenstoelenroomsaus heb ik afgelopen kerst voor het eerst gemaakt voor mijn gezin. Er stond een uitgebreid kerstdiner op de planning, maar tot overmaat van ramp werd ik ziek. Geen corona hoor. Ik denk dat het is gekomen door alle drukte. Op een gegeven moment is het teveel en dan komt je lijf in opstand wat bij mij resulteerde in knallende hoofdpijn en flinke spierpijn. En dat uitgerekend op eerste kerstdag.
Maar goed, om nu helemaal niets te doen met het kerstdiner was natuurlijk ook niet leuk. Dus daarom maar een eenvoudig en snel kerstdiner in elkaar gedraaid met als hoofdgerecht varkenshaas medaillons met deze zalige en snelle glutenvrije paddenstoelenroomsaus. Frietjes erbij voor Sophie, voor ons roseval aardappeltjes uit de oven. Heerlijke salade erbij en wat haricots verts. En het is met toch lekker geworden! Echt een aanrader!
Wil je deze super lekkere paddenstoelenroomsaus ook eens maken bij bijvoorbeeld een stukje beenham, varkenshaas of een biefstukje? Je vind ons recept hieronder!
Paddenstoelenroomsaus
Ingrediënten
- 100 gram champignons
- 100 gram kastanjechampignons
- 1 portobello
- 75 gram oesterzwammen
- 200 gram crème fraîche
- 1 rode ui
- 1 bolletje solo knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- 1 laurierblaadje
- 3 takjes tijm
- 2 eetlepels madeira of cognac
- 1 takje rozemarijn
- boter
- peper en zout
Instructies
- Verwijder de steeltjes van alle champignons en snijd de hoedjes in plakjes.
- Snijd de portobello en oesterzwammen in stukjes
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verhit een beetje boter in een braadpan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
- Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 2 minuten mee.
- Roer de crème fraîche in delen door de champignons. Laat steeds een dele opnemen voordat je een volgend deel toegevoegd. Je voorkomt zo dat je saus gaat schiften.
- Voeg de madeira toe samen met het laurierblaadje.
- Haal de blaadjes af van de tijm en rozemarijn en roer deze door de paddenstoelenroomsaus.
- Voeg als laatste het groentebouillonblokje toe samen met wat peper en zout naar smaak en laat nog 10 minuten zachtjes doorpruttelen.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije sauzen zoals deze paddenstoelenroomsaus? Wat denk je bijvoorbeeld van onze glutenvrije peperroomsaus, stroganoffsaus of misschien onze rode portsaus. Lekker met biefstuk of rosbief.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze zalige en makkelijke glutenvrije paddenstoelensaus. Je vind ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.