Een zalige paddenstoelenroomsaus welke je binnen een mum van tijd op tafel hebt staan. En lekker dat hij is!
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Saus
Keuken Glutenvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 165kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
100gramchampignons
100gramkastanjechampignons
1portobello
75gramoesterzwammen
200gramcrème fraîche
1rode ui
1bolletjesolo knoflook
1groentebouillonblokje
1laurierblaadje
3takjestijm
2eetlepelsmadeiraof cognac
1takjerozemarijn
boter
peper
zout
Hoe maak je het?
Verwijder de steeltjes van alle champignons en snijd de hoedjes in plakjes.
Snijd de portobello en oesterzwammen in stukjes
Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Verhit een beetje boter in een braadpan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 2 minuten mee.
Roer de crème fraîche in delen door de champignons. Laat steeds een dele opnemen voordat je een volgend deel toegevoegd. Je voorkomt zo dat je saus gaat schiften.
Voeg de madeira toe samen met het laurierblaadje.
Haal de blaadjes af van de tijm en rozemarijn en roer deze door de paddenstoelenroomsaus.
Voeg als laatste het groentebouillonblokje toe samen met wat peper en zout naar smaak en laat nog 10 minuten zachtjes doorpruttelen.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie