Roseval aardappeltjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

Volgens mij zijn wij in huize Dobber een beetje in de aardappelfase op dit moment. Rösti, gepofte aardappel,  ovenschotels met aardappel en ook nog een ander gepofte aardappelgerecht wat ik nog moet posten.

Afgelopen week heb ik deze heerlijke roseval aardappeltjes uit de oven met rozemarijn en knoflook gemaakt. Heerlijk met bijvoorbeeld een mals biefstukje of stukje rosbief.  Wat verse groente erbij en smullen maar.

Roseval aardappels zijn heerlijke vastkokende ovale aardappels met een roze-rode schil. De van origine Franse aardappel heeft bovendien een lekkere romige smaak en kan gewoon met schil gegeten worden. Deze rode aardappelen zijn geschikt om te koken, frituren, bakken en zoals in dit recept uit de oven. Voorheen waren roseval aardappels vaak alleen vanaf de herfst tot en met de lente verkrijgbaar. Daarom werden ze vaak alleen rond de feestdagen gegeten

Tegenwoordig, bij een goede oogst, zijn roseval aardappels het hele jaar verkrijgbaar. Gelukkig voor ons, want wij zijn er dol op. Ook zijn deze aardappeltjes uit de oven ideaal om doordeweeks te eten als bijgerecht, want ze staan in ongeveer een half uurtje op tafel 😉

Benieuwd geworden naar het recept? Lees dan snel verder!

 



 

Roseval aardappeltjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

Een ontzettend simpel, maar zo'n lekker gerecht zijn deze roseval aardappeltjes uit de oven met rozemarijn en knoflook.

Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Eivrij, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Suikervrij
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 25 minutes
Totale tijd 35 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram roseval aardappels rode aardappels
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 5 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • zeezout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven)

  2. Was de rode aardappelen. Verwijder eventuele plekjes. Snijd de aardappels vervolgens in 2 of 3 stukken.

  3. Leg daarna de roseval aardappelpartjes in een ovenschaal.

  4. Pel de knoflook en verwijder de pit. Snijd ze daarna in 4 stukken en leg deze bij de aardappels.

  5. Giet een scheutje olijfolie in de ovenschaal. Bestrooi vervolgens de roseval aardappeltjes met wat zeezout naar smaak. Meng alles goed door elkaar.

  6. Leg als laatste de takjes rozemarijn tussen de aardappeltjes.

  7. Zet de roseval aardappeltjes in het midden van de oven. Bak ze gedurende zo'n 25 minuten goudbruin en gaar. Schep de aardappels regelmatig om.

Notities

Met deze roseval aardappeltjes uit de oven kun je eindeloos combineren. Lekker met bijvoorbeeld beenham en gegrilde groenten.

Eet smakelijk!

Liefs Audrey

 

Bekijk ook eens onze andere gluten- en lactosevrije recepten in onze recepten index.

Heb je een van mijn recepten gemaakt? Super leuk natuurlijk! Dat wil ik altijd graag weten. Tag met #sophieglutenvrij op social media zodat ik het ook kan zien!

Wil je geen enkel recept meer missen? Abonneer je dan op Sophie Glutenvrij onderaan de homepage en ontvang als eerste onze nieuwe berichten in je mailbox

 



 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code