Stroganoffsaus

Uit eten met mijn ouders bij zo’n hotelketen met een toekan. Zij bestelden steevast biefstuk met stroganoffsaus. Met de Kerst bij ons thuis. Biefstuk stroganoff. Etentje met familie en vrienden. Biefstuk stroganoffsaus. Toen was dat echt je van het. En ik vond het vies!

Maar ja, het was toen begin jaren tachtig en ik was nog een meisje van 7. En als kind vind je dat soort dingen vaak gewoon vies. Inmiddels uiteraard zelf volwassen en wat kan je smaak dan ineens veranderen zeg. Nu vind ik het heerlijk! En dan natuurlijk niet uit zo’n pakje, maar gewoon lekker zelf maken. Vanzelfsprekend gluten- en lactosevrij, mocht Sophie toch ineens zin hebben in een hapje 😉

Bewerkelijk?! Nee absoluut niet. En ook nog eens verbazingwekkend snel klaar! Wil je mijn recept voor de allerlekkerste stroganoffsaus?! Scroll dan snel naar beneden!



Stroganoffsaus

Gang Sauzen
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Russisch
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 2 uien
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 rode punt paprika
  • 1 groene paprika
  • 210 gram tomatenpuree 3 blikjes
  • 250 ml Alpro cuisine
  • 150 ml crème fraîche MinusL
  • 2 theelepels paprikapoeder mild
  • 2 theelepels paprikapoeder pikant
  • 1 snuf cayennepeper
  • 1 runderbouillonblokje
  • 3 eetlepels wodka
  • peper en zou
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snij de ui in stukjes en de knoflook zo fijn mogelijk.

  2. Verwijder de steeltjes van de champignons en snij ze in plakjes.

  3. Snij de rode- en groene paprika in blokjes.

  4. Verhit een beetje olie in een braadpan.

  5. Fruit de ui samen met de knoflook  en met het paprikapoeder

  6. Voeg na 2 minuten de champignons toe. Roerbak deze zo'n 3 minuten.

  7. Schep nu de paprikablokjes in de pan en roerbak ook zo'n 3 minuten mee.

  8. Schenk nu de Alpro cuisine bij de groenten en roer even goed door.

  9. Schep vervolgens de crème fraîche bij het geheel samen met de tomatenpuree. 

  10. Voeg het runderbouillonblokje toe samen met 3 eetlepels wodka en wat peper en zout naar smaak.

  11. Laat de stroganoffsaus nog even zachtjes door pruttelen.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan snel in onze recepten index voor nog meer kookinspiratie.

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code