Een super lekkere en zeer smaakvolle glutenvrije Mexicaanse tortilla lasagne. Makkelijk om te maken en ook nog eens binnen 45 minuten op tafel!
Lasagne, maar dan een keertje anders. Namelijk een zalige glutenvrije Mexicaanse tortilla lasagne uit de oven. De naam verraad het natuurlijk al een beetje. In plaats van glutenvrije lasagnebladen heb ik dit keer glutenvrije tortilla’s gebruikt! En lekker dat deze ovenschotel geworden is! Echt een aanrader. Heerlijk met gehakt, prei, paprika, mais, kidneybonen, tomatensaus, kaas en heerlijk wat kruiden en specerijen.
De glutenvrije tortilla’s gebruikt ik altijd van het merk Old el Paso. Dit vinden wij de beste glutenvrije tortilla’s die verkrijgbaar zijn. Deze gebruik ik naast deze Mexicaanse tortilla lasagne ook voor de taco’s, burritos, quesadillas of gewoon als wrap. Soms doe ik er ook wel eens een beetje kipshoarma tussen. Lekker met salade en veel knoflooksaus. Mmm.
Wil je deze super lekkere Mexicaanse tortilla lasagne ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Mexicaanse tortilla lasagne
Ingrediënten
- 8 glutenvrije tortilla's Old el Paso
- 500 gram rundergehakt
- 1 prei
- 1 rode puntpaprika
- 1 blikje mais 95 gram
- 1 blik kidneybonen 400 gram
- 400 gram crème fraîche
- 500 ml gezeefde tomaten
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 bolletje Chinese knoflook solo
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- 1 snufje nootmuskaat
- geraspte kaas
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Snipper intussen de ui.
- Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Snijd de prei in ringetjes en de paprika's in blokjes.
- Giet de mais en kidneybonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg het paprikapoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, uienpoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en een snufje nootmuskaat toe en bak heel eventjes mee zodat de aroma's goed vrij komen.
- Voeg het gehakt toe samen met wat peper en zout naar smaak en bak het rul.
- Schep de prei, paprika, kidneybonen en mais bij het geheel en bak 2 minuutjes mee.
- Schenk de gezeefde tomaten erbij en roer goed door.
- Snijd de glutenvrije tortilla's door de helft en bedek hiermee de bodem van een grote rechthoekige ovenschaal.
- Besmeer de laag tortilla's met een ¼ deel van de crème fraîche.
- Verdeel nu een laag vulling erover de tortilla's met crème fraîche.
- Leg vervolgens weer een laag tortilla's op de vulling en herhaal de bovengenoemde stappen.
- Eindig met een laag tortilla's en crème fraîche. Je hebt dus in totaal 4 lagen met tortilla's.
- Top deze af met een flinke laag geraspte kaas.
- Zet de Mexicaanse tortilla lasagne in het midden van de oven en laat in zo'n 15 tot 20 minuten goudbruin en doorwarm worden. Kijk uit dat je de schaal niet te lang of te heet in de oven zet, anders lossen de tortilla's op in je gerecht.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op de Mexicaanse keuken net zoals wij? Probeer dan ook eens onze chili sin carne, guacamole voor bij je tortillachippies of wat denk je van de Mexicaanse kipschotel? Succes verzekerd!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!