Guacamole, zelfgemaakt is de lekkerste!

Afgelopen week was het natuurlijk prachtig weer. Mijn ouders kwamen gezellig op visite, dus heerlijk genieten met zijn allen in de tuin. ‘t Ja, en dan is het voor mij als foodie natuurlijk super leuk om iets lekkers voor iedereen te maken.

Als lunch een heerlijke verse tomatensoep met wat stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter. Avondeten super lekkere Mexicaanse chili con carne met rijst.

Dus om in Mexicaanse sferen te blijven de hapjes ook in Mexicaanse stijl. Daarom heerlijke tortillachips met kaas, paprika en koriander maar ook nacho chips met salsa dip (recept volgt asap) en home made guacamole! Maar uh, hoe maak je nu guacamole? Nou, eigenlijk heel simpel. Hieronder vind je het recept!

 



Guacamole

De allerlekkerste en beste guacamole maak je gewoon zelf. Heerlijk met nacho chips en gewoon gluten- en lactosevrij.

Gang Dip, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Mexicaans
Voorbereidingstijd 15 minutes
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 3 rijpe avocado's
  • 1 kleine rode ui
  • 1 grote trostomaat
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 limoen
  • 1 flinke snuf zeezout

Hoe maak je het?

  1. Snijd de avocado's door tot aan de pit en haal de helften van elkaar. Verwijder de pitten en de schil.

  2. Doe de avocado's in een kom. Snijd de limoen door de helft en knijp beide helften uit over de avocado's.

  3. Prak de avocado's met de limoen sap en een flinke snuf zeezout fijn.

  4. Verwijder de zaadjes van de rode peper. Dit kun je eenvoudig doen door het kapje met het steeltje er af te snijden. Draai de rode peper om met de opening naar beneden en rol de peper heen en weer tussen je handen zodat de zaadjes er uit vallen.

  5. Snijd de rode peper samen met de knoflook zo fijn mogelijk. Ik gebruik hiervoor altijd een wiegemes.

  6. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd deze in blokjes.

  7. Meng de tomaat, rode ui, rode peper en knoflook door het avocado mengsel. 


Notities

Je kunt de guacamole direct serveren, maar je kunt hem ook even een poosje in de koelkast zetten.  Zo kunnen de smaken nog meer door elkaar trekken.

 

Eet smakelijk!

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

1 thought on “Guacamole, zelfgemaakt is de lekkerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code