Afgelopen week was het natuurlijk prachtig weer. Mijn ouders kwamen gezellig op visite, dus heerlijk genieten met zijn allen in de tuin. ‘t Ja, en dan is het voor mij als foodie natuurlijk super leuk om iets lekkers voor iedereen te maken.
Als lunch een heerlijke verse tomatensoep met wat stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter. Avondeten super lekkere Mexicaanse chili con carne met rijst.
Dus om in Mexicaanse sferen te blijven de hapjes ook in Mexicaanse stijl. Daarom heerlijke tortillachips met kaas, paprika en koriander maar ook nacho chips met salsa dip (recept volgt asap) en home made guacamole! Maar uh, hoe maak je nu guacamole? Nou, eigenlijk heel simpel. Hieronder vind je het recept!
Guacamole
Ingrediënten
- 3 rijpe avocado's
- 1 kleine rode ui
- 1 grote trostomaat
- 1 rode peper
- 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
- 1 limoen
- 1 flinke snuf zeezout
Instructies
- Snijd de avocado's door tot aan de pit en haal de helften van elkaar. Verwijder de pitten en de schil.
- Doe de avocado's in een kom. Snijd de limoen door de helft en knijp beide helften uit over de avocado's.
- Prak de avocado's met de limoen sap en een flinke snuf zeezout fijn.
- Verwijder de zaadjes van de rode peper. Dit kun je eenvoudig doen door het kapje met het steeltje er af te snijden. Draai de rode peper om met de opening naar beneden en rol de peper heen en weer tussen je handen zodat de zaadjes er uit vallen.
- Snijd de rode peper samen met de knoflook zo fijn mogelijk. Ik gebruik hiervoor altijd een wiegemes.
- Snipper de rode ui. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd deze in blokjes.
- Meng de tomaat, rode ui, rode peper en knoflook door het avocado mengsel.
Notities