Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Dips, Oud en Nieuw, Snacks, Vegan, Vegetarisch, Zomer recepten  /  25 april 2018

Guacamole, zelfgemaakt is de lekkerste!

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Guacamole, zelfgemaakt is de lekkerste!

Afgelopen week was het natuurlijk prachtig weer. Mijn ouders kwamen gezellig op visite, dus heerlijk genieten met zijn allen in de tuin. ‘t Ja, en dan is het voor mij als foodie natuurlijk super leuk om iets lekkers voor iedereen te maken.

Als lunch een heerlijke verse tomatensoep met wat stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter. Avondeten super lekkere Mexicaanse chili con carne met rijst.

Dus om in Mexicaanse sferen te blijven de hapjes ook in Mexicaanse stijl. Daarom heerlijke tortillachips met kaas, paprika en koriander maar ook nacho chips met salsa dip (recept volgt asap) en home made guacamole! Maar uh, hoe maak je nu guacamole? Nou, eigenlijk heel simpel. Hieronder vind je het recept!

 



guacamole
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Guacamole

De allerlekkerste en beste guacamole maak je gewoon zelf. Heerlijk met nacho chips en gewoon gluten- en lactosevrij.
Gang Dip, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Mexicaans
Voorbereidingstijd 15 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 3 rijpe avocado's
  • 1 kleine rode ui
  • 1 grote trostomaat
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 limoen
  • 1 flinke snuf zeezout

Instructies

  • Snijd de avocado's door tot aan de pit en haal de helften van elkaar. Verwijder de pitten en de schil.
  • Doe de avocado's in een kom. Snijd de limoen door de helft en knijp beide helften uit over de avocado's.
  • Prak de avocado's met de limoen sap en een flinke snuf zeezout fijn.
  • Verwijder de zaadjes van de rode peper. Dit kun je eenvoudig doen door het kapje met het steeltje er af te snijden. Draai de rode peper om met de opening naar beneden en rol de peper heen en weer tussen je handen zodat de zaadjes er uit vallen.
  • Snijd de rode peper samen met de knoflook zo fijn mogelijk. Ik gebruik hiervoor altijd een wiegemes.
  • Snipper de rode ui. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd deze in blokjes.
  • Meng de tomaat, rode ui, rode peper en knoflook door het avocado mengsel. 

Notities

Je kunt de guacamole direct serveren, maar je kunt hem ook even een poosje in de koelkast zetten.  Zo kunnen de smaken nog meer door elkaar trekken.
 
Eet smakelijk!

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • avocado
  • dipsaus
  • Guacamole
  • knoflook
  • limoen
  • Mexicaans
  • rode peper
  • tomaat
  • Tortillachips

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Hokkien noedels met kip, paksoi en bos-uitjes
Viscurry met koriander, bos-ui en paprika

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen