Een super lekkere en makkelijke glutenvrije kindernasi met ham en ei waar je kids echt blij van worden. Lekker met saté gehaktballetjes en kroepoek!
Kidsproof nasi goreng
Inmiddels staan er heel wat glutenvrije rijstgerechten op Sophie Glutenvrij. Stuk voor stuk allemaal even lekker, maar wel een beetje spicy. Misschien iets te spicy voor de meeste kinderen. Jammer, want nasi is nu juist zo’n lekker gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren. Afgelopen week heb ik daarom het recept voor deze zalige en glutenvrije kindernasi met ham en ei uitgewerkt. Lekker met winterpeen, prei en rode puntpaprika. Ik gebruik bewust rode puntpaprika in mijn recepten in plaats van een gewone rode paprika. Punt paprika’s zijn namelijk veel zoeter dan onze reguliere variant. Daardoor vallen ze meestal beter in de smaak bij kinderen.
Glutenvrije kindernasi met ham en ei
Bij de kindernasi met ham en ei heb ik heerlijke glutenvrije saté gehaktballetjes gemaakt met homemade pindasaus. Dit recept ga ik later nog met jullie delen. En natuurlijk lekker veel kroepoek erbij. In dit gerecht heb ik de glutenvrije kruidenpasta voor nasi van Samasaya gebruikt. Deze is net even wat milder dan andere boemboe’s, zoals de glutenvrije mix voor nasi goreng van Kokki Djawa of AH eigen merk, waardoor hij erg geschikt is voor kinderen. Sophie heeft in ieder geval genoten. Ik heb zelfs heel veel knuffels van haar gekregen voor dit gerecht. “Mama, wat heb jij lekker gekookt vandaag!” “Ga je deze vaker maken?” Daar doe je het toch voor!
Wil je nog wat extra groente toevoegen voor jouw kleine glutenvrije fijnproever? Voeg dan nog wat handjes diepvries doperwtjes toe. Succes verzekerd!
Bouillonblokjes gebruik ik altijd van Knorr. Deze zijn glutenvrij, lekker en makkelijk in gebruik. Er zijn zelfs varianten van dit merk zonder zout.
Wil je dit heerlijke glutenvrije nasigerecht ook eens voor jouw kids maken? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept!
Kindernasi met ham en ei
Ingrediënten
- 400 gram pandanrijst
- 300 gram hamreepjes
- 2 winterpenen
- 1 prei
- 1 rode puntpaprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 eieren
- melk
- 90 gram kruidenpasta voor nasi Samasaya
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
- wokolie
Hoe maak je het?
- Kook de pandanrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met wat zout en het groentebouillonblokje.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de paprika en winterpeen in blokjes en de prei in ringetjes.
- Klop de eieren los met een scheutje melk en voeg wat peper en zout naar smaak toe.
- Verhit een klein scheutje wokolie in een koekenpan en roerbak hierin de eieren.
- Verhit vervolgens een scheutje wokolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de hamreepjes toe en bak even mee.
- Voeg vervolgens de prei, paprika en winterpeen toe en roerbak 2 minuten mee.
- Voeg nu het roerei toe en roer even door de groente en hamreepjes.
- Doe nu de Samasaya kruidenpasta voor nasi goreng bij het geheel en roer goed door.
- Voeg als laatste de witte pandanrijst toe en meng alles goed door elkaar op laag vuur.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije recepten zoals deze kindernasi met ham en ei? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije rijstgerechten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!