Krieltjes ovenschotel met prei, spekjes en ui

Hier is er weer één! Een heerlijk glutenvrij, makkelijk en snel recept voor het hele gezin. Namelijk deze super lekkere krieltjes ovenschotel met prei, spekjes en ui.

Je kent het vast wel. Elke dag weer dezelfde vraag. Wat eten we vandaag? Je zou toch zeggen dat ik daar niet zoveel moeite mee zou moeten hebben gezien het aantal glutenvrije recepten wat ik post. Dat zijn er gemiddeld zo’n 4 per week. Best wel veel eigenlijk. Ik denk dat mijn probleem meer is, is dat ik vaak teveel inspiratie heb waardoor ik weer niet kan kiezen. Net zo lastig soms denk ik. Maar uiteindelijk komt het altijd weer goed. Wel moeten de recepten makkelijk zijn, snel klaar, uiteraard glutenvrij en ook nog eens lekker natuurlijk.

Volgens mij is dat bij deze heerlijke krieltjes ovenschotel met prei, spekjes en ui weer prima gelukt. Hij is erg makkelijk, je hebt weinig ingrediënten nodig en hij staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Lekker met bijvoorbeeld een runderbraadworstje of een heerlijk stukje kabeljauw met tijm en knoflook erbij en je hebt een top maaltijd welke in de smaak valt bij het hele gezin.

Wil je deze heerlijke krieltjes ovenschotel met prei, spekjes en ui ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.

 



Krieltjes ovenschotel met prei, spekjes en ui

Hier is er weer één! Een heerlijk glutenvrij, makkelijk en snel recept voor het hele gezin. Namelijk deze super lekkere krieltjes ovenschotel met prei, spekjes en ui.

Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands
Keyword 30 minuten klaar, aardappels uit de oven, glutenfree, glutenvrij, krieltjes, makkelijk recept, prei, rookspek, snel recept, spekjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram krieltjes voorgekookt
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 200 gram crème fraîche of Arla lactosefree crème fraîche
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • geraspte kaas
  • zwarte peper uit de molen
  • zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk

  3. Snijd de prei vervolgens in ringen.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en spekjes.

  5. Voeg de prei en krieltjes toe en bak even mee.

  6. Roer de crème fraîche samen met de Provençaalse kruiden, een flinke hand geraspte kaas en wat peper en zout naar smaak door de het geheel.

  7. Schep de krieltjes met groenten en spekjes in een ovenschaal.

  8. Strooi er nog een flinke laag geraspte kaas over heen en zet daarna in het midden van de oven gedurende 15 minuten totdat de kaas een mooi goudbruin korstje heeft.

Notities

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij, vervang dan de crème fraîche door lactosevrije crème fraîche van Arla of MinusL.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije ovengerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met ovenschotels.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code