Bonenstamppot met spekjes en rookworst

Ja! Daar is er weer eentje! Nee, dit keer geen ovenschotel, maar weer een heerlijke glutenvrije stamppot. Je kunt natuurlijk erg veel variëren met ovenschotels, maar met stamppotten kun je ook lekker los. We hebben er inmiddels best wel wat gemaakt natuurlijk. Wat denk je bijvoorbeeld van de andijvie-prei stamppot of de spinazie stamppot met spekjes, ei en runderworstjes. O ja, en natuurlijk ook nog de stamppot zuurkool met appel en rozijnen, maar ook ouderwets lekkere Hollandse boerenkool met rookworst. En vanaf vandaag ook deze heerlijke bonenstamppot met spekjes en rookworst.

Een tijdje terug waren de sperziebonen in de aanbieding. Hartstikke mooi natuurlijk, dus direct een kilo meegenomen. Van te voren plan ik nooit echt wat we gaan eten de komende week. Dat is met mij ook niet echt te doen. Wat ik vandaag een goed plan vind, kan morgen weer helemaal anders zijn. Daarom koop ik vaak een voorraadje groente, vlees, fruit etc. en daar maak ik de recepten om heen. Zo ook met deze sperziebonen. Inmiddels waren er al een aantal in, volgens mij, een pastagerecht verdwenen en nu was er nog wat over wat echt op moest. Aan mij dus de schone taak om er wat lekkers mee te verzinnen. Dat is deze heerlijke stamppot met sperziebonen, witte bonen (vandaar bonenstamppot), aardappels, gerookte spekjes (uiteraard) en rookworst geworden.

En met zo’n beetje elk glutenvrij recept van ons. Deze bonenstamppot is niet alleen om je vingers bij af te likken, maar ook nog eens makkelijk om te maken en lekker snel op tafel. Ben je benieuwd naar ons recept? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder.

 



Bonenstamppot met spekjes en rookworst

Een heerlijke glutenvrije Hollandse stamppot met sperziebonen, witte bonen, spekreepjes en rookworst. Makkelijk om te maken en snel op tafel!

Gang Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken Glutenvrij, Hollands
Keyword glutenfree, glutenvrij, kruidenroomkaas, rookworst, spekjes, sperziebonen, stamppot, witte bonen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 350 gram sperziebonen
  • 1 potje witte bonen 365 gram
  • 2 rode uien
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 165 gram Paturain met knoflook en kruiden
  • 15 gram boter of margarine
  • 225 gram rookworst
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout
  • vloeibare margarine of olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.

  2. Kook de aardappels met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.

  3. Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 cm en kook 10 minuten voor.

  4. Snipper de rode uien.

  5. Verhit een beetje vloeibare margarine of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rode ui en de rookspekjes.

  6. Giet de witte bonen in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de witte bonen 2 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de sperziebonen.

  7. Stamp de aardappels fijn met 15 gram boter, mosterd en de paturain.

  8. Roer de sperziebonen, witte bonen, rookspekjes en rode uien door de aardappelpuree.

  9. Verwarm de rookworst in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer bij de bonenstamppot met spekjes.

Notities

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de Paturain door MinusL kruidenroomkaas.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Wil je nog meer gerechten maken zoals deze bonenstamppot met spekjes en rookworst? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije stamppot.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

1 thought on “Bonenstamppot met spekjes en rookworst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code