Pasta ovenschotel met kip, mozzarella en tomaten

Wat eten wij vandaag? Deze heerlijke glutenvrije pasta ovenschotel met kip, mozzarella en cherry tomaten!

Ja, ja, ik weet het. Alweer een ovenschotel. Maar ja, je kunt er ook zo enorm veel mee doen en ze zijn ook zo makkelijk om te maken. We kunnen er hier in huize Dobber geen genoeg van krijgen. Ze blijven lekker en vervelen nooit.

Afgelopen week heb ik deze super lekkere tricolore pasta ovenschotel met kip, mozzarella, groene paprika, rode punt paprika, rode ui, prei, knoflook en cherry tomaten voor mijn gezinnetje gemaakt. Wederom weer een groot succes. Uiteraard ook weer erg makkelijk om te maken, gezond en snel op tafel. Een uitstekende maaltijd voor de doordeweekse dag.

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de mozzarella door lactosevrije mozzarella van Galbani of Minus L. of strooi er een laag geraspte jonge Goudse kaas over heen. Lactosevrije mozzarella wordt namelijk wat wateriger in de oven dan de gewone variant en dan kan een andere lactosevrije kaassoort uitkomst bieden.

Heb je al trek gekregen en wil je dit heerlijke glutenvrije recept ook eens maken? Hieronder vind je ons recept!



Pasta ovenschotel met kip, mozzarella en cherry tomaten

Een heerlijke pasta ovenschotel met kip, mozzarella en cherry tomaten. Lekker, makkelijk en snel op tafel.

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel, pastagerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Keyword cherry tomaten, glutenvrij, kip, makkelijk recept, mozzarella, ovenschotel, pasta
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 300 gram glutenvrije tricolore fusilli
  • 200 gram cherry tomaten
  • 1 prei
  • 1 groene paprika
  • 1 rode punt paprika
  • 1 rode ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 12 blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel kipkruiden pikant
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met de kipkruiden.

  2. Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het groentebouillonblokje en wat zout beetgaar.

  3. Snijd de paprika's in blokjes en de prei in ringen.

  4. Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

  5. Halveer de cherry tomaten en snijd de mozzarella in blokjes.

  6. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.

  7. Verhit en scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.

  8. Voeg de kipfilet blokjes erbij en bak rondom licht bruin.

  9. Schep de paprika's, prei en cherry tomaatjes bij het geheel en bak een paar minuutjes mee.

  10. Schenk de tomatenblokjes in de wok samen met de oregano en wat peper en zout naar smaak.

  11. Voeg nu de glutenvrije pasta bij de rest en scheur de basilicum blaadjes in stukjes boven het geheel.

  12. Schep de pasta in een grote ovenschaal en leg hier de mozzarella blokjes bovenop.

  13. Strooi eventueel nog wat oregano over de mozzarellablokjes.

  14. Zet de pasta ovenschotel met kip, mozzarella en cherry tomaten in het midden van de oven gedurende 10 minuten zodat de mozzarella lekker kan smelten en je gerecht door en door warm wordt.

Notities

In dit recept heb ik de tricolore glutenvrije pasta van Lieke is Vrij gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook elke andere glutenvrije pasta gebruiken.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Liefs Audrey en Sophie

 

Ben je op zoek naar nog meer snelle en makkelijke glutenvrije recepten voor doordeweeks? Je vind ze allemaal op onze pagina met klaar in 45 minuten recepten.  Wil je nog sneller zijn? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder glutenvrije recepten.



Volgen jullie Sophie Glutenvrij ook al op Social Media? Nee?! Jammer, want er komt ook wel eens een goede tip, nieuw glutenvrij product of zelfs een winactie voorbij…;-)

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code