Kip madras met broccoli en champignons

Ik: “Sophie, wat zullen we eten straks?
Sophie: “Kip madras mama! Lekker!”
Ik: “Jeetje, alweer?!”
Sophie: “Nou mama, dan maak je hem toch gewoon een beetje anders.” “Gewoon met een beetje appel, misschien rozijnen, een beetje honing en chocovlokken en o ja, ook nog een beetje wortel en spinazie ofzo.”
Ik: “Klinkt lekker Sophie ;-), maar zal ik gewoon eens kijken wat voor groenten we nog in de koelkast hebben liggen welke nog beter bij dit gerecht passen?”

Dat is uiteindelijk deze heerlijke kip madras met broccoli en champignons geworden. Een super lekkere variatie op het gluten- en lactosevrije wereldgerecht kip kerrie madras welke ik regelmatig voor mijn gezin maak. Lekker als extra nog wat doperwten, sugar snaps en cashewnoten erdoor en je hebt een super lekkere gluten- en lactosevrije (ook melkvrije) Indiase maaltijd. Heerlijk met basmatirijst, maar bijvoorbeeld ook met naanbrood en raita.

Wil je deze heerlijke kip madras met broccoli en champignons ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!



Kip madras met broccoli en champignons

Een heerlijke variatie op het wereldgerecht kip kerrie madras. Lekker met basmatirijst, naanbrood en raita.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 35 minutes
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingredi├źnten

  • 600 gram kipfilet
  • 1 struikje broccoli
  • 150 gram champignons
  • 200 gram verse doperwten of diepvries
  • 150 gram sugar snaps
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 670 ml kokosmelk fairtrade groot en klein blikje
  • 4 eetlepels wokolie + een beetje om te fruiten
  • 1,5 eetlepel madras kruiden
  • 2 groentenbouilonblokjes
  • 5 takjes koriander
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel maizena
  • peper en zout
  • cashewnoten optioneel

Hoe maak je het?

  1. Doe 4 eetlepels wokolie in een kom samen met 1,5 eetlepel madras kruiden en wat peper en zout naar smaak. Roer de madras marinade even goed door elkaar.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de madras marinade. Zorg dat alle kipfiletblokjes bedekt zijn met marinade.

  3. Snipper intussen de rode uien en hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.

  4. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de champignons in plakjes en halveer de sugar snaps.

  5. Hak de blaadjes van de de koriander fijn.

  6. Verhit een klein scheutje wokolie in de wok en fruit hierin de rode ui, knoflook en rode peper.

  7. Schep de kip met de madras marinade in de wok en bak de kip rondom aan.

  8. Voeg nu de champignons, broccoli, doperwten en sugar snaps toe en roerbak zo'n 5 minuten mee.

  9. Schenk vervolgens de kokosmelk bij het geheel. Zorg dat je een beetje kokosmelk apart houdt om straks de kip madras met broccoli te binden.

  10. Voeg het groentebouillonblokje, de koriander en het kerriepoeder toe. Breng de kip madras verder op smaak met wat peper en zout.

  11. Meng de maizena met de overgebleven kokosmelk en giet dit bij de kip madras. Blijf goed roeren totdat de saus is ingedikt.

  12. Serveer de kip madras met broccoli, champignons, sugar snaps en doperwten met basmatirijst en naanbrood. Strooi er eventueel nog wat cashewnoten overheen.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije gerechten zoals deze kip kerrie madras? Kijk dan ook eens op onze pagina met wereldgerechten of Oosterse gerechten.



Volgens jullie onze avonturen ook al op Instagram?

1 thought on “Kip madras met broccoli en champignons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code