Kantonese kip met noedels, gluten- en lactosevrij

Ach, we zijn nu toch zo lekker op dreef met de wereldgerechten, dus afgelopen week ook maar de Chinese kantonese kip gemaakt. Voor dit recept heb ik voor het eerst de glutenvrije noedels (noodles) van Peak’s gebruikt. Deze zijn net wat fijner dan de glutenvrije platte spaghetti (linguine), die ik meestal als noedels of mie gebruik, en passen super bij dit gerecht. Hier in ieder geval helemaal goedgekeurd en gelukkig de kantonese kip ook 😉 Zoveel lekkerder dan uit een pakje.

 



Kantonese kip met noedels

Gluten- en lactosevrije Kantonese kip met noedels. Makkelijk te maken, binnen 40 minuten op tafel en zoveel lekkerder dan uit een pakje. 

Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht
Keuken Chinees, Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 25 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • Voor de kipfilet marinade:
  • 450 gram kipfilet
  • 5 eetlepels glutenvrije sojasaus
  • 2 theelepels limoensap
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 theelepel 5 spices Chinese kruiden
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • ...........................................................................................
  • Voor de saus:
  • 250 glutenvrije noedels Peak's Free From
  • 1/2 Chinese kool
  • 1 prei
  • 1 rode punt paprika
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 3 bos-uitjes
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 rode peper
  • 100 gram taugĂ©
  • 2 cm gember
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels glutenvrije sojasaus
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 0,5 theelepel gemalen koriander

Hoe maak je het?

  1. Doe 5 eetlepels glutenvrije sojasaus samen met het limoensap in een schaal of kom. Roer hier de gemalen koriander, paprikapoeder, chilipoeder en 5-spices door.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes en schep deze door de marinade. Laat dit minimaal 10 minuten zo staan.

  3. Kook ondertussen de glutenvrije noedels zoals op de verpakking staat aangegeven, giet ze af en zet even aan de kant.

  4. Ondertussen kun je de Chinese kool in smalle repen snijden, de prei en bos-uitjes in ringetjes, de sperziebonen in stukjes en de paprika in blokjes.

  5. Snipper de ui, snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Rasp de gember.

  6. Verhit de arachideolie samen met de sesamolie in de wok. Fruit hierin de knoflook, rode peper, ui en gember.

  7. Voeg de kipblokjes toe en bak deze rondom. 

  8. Schep de Chinese kool, sperziebonen, paprika en bos-uitjes in de wok en roerbak deze gedurende 5 minuten.

  9. Schenk 2 eetlepels glutenvrije sojasaus in de wok en voeg hier het kerriepoeder en de gemalen koriander aan toe. Roer alles even goed door.

  10. Voeg als laatste de taugé en de glutenvrije noedels toe.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Meer gluten- en lactosevrije wereldgerecht recepten vind je in onze recepten index

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code