Chocolade-honing popcorn

De meivakantie is weer bijna ten einde. Veel leuke dingen gedaan met mijn kleine moppie en uiteraard samen genoten van het prachtige weer. Daarom heb ik iets minder gepost dan jullie van mij gewend zijn.

Tijdens deze vakantie heb ik Sophie beloofd om sowieso weer een keertje popcorn te maken. Maar ja, de afgelopen dagen waren zo warm, dat ik het niet zo’n fijn idee vond om boven die warme pan te hangen. Gisteren kwam het er niet van (iets met ook nog een huishouden hebben), dus dan maar vandaag. Sophie wilde een keertje geen gewone popcorn, maar ‘speciale’ met chocolade. Ik wilde een keertje honing proberen want dat lijkt me ook wel lekker.

“Oh mama, we gaan chocolade-honing popcorn maken!” Uh ja, waarom eigenlijk ook niet. Kan jullie alvast verklappen, het resultaat is echt mega lekker geworden. Die kleine schat heeft best wel goede ideeën en het recept is ook nog eens super eenvoudig.



Chocolade-honing popcorn

Deze chocolade-honing popcorn is zo lekker! Eenmaal geproefd en je bent er aan verslaafd. 

Gang Snack, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 20 minutes
Porties 1 grote schaal
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 125 gram popcorn maïs
  • zonnebloemolie
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels lactosevrije melk

Hoe maak je het?

  1. Breek de pure chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. 

  2. Voeg 3 flinke eetlepels honing toe aan de chocolade en roer alles goed door totdat de honing is opgenomen door de chocolade.

  3. Voeg 1 eetlepel lactosevrije melk toe en roer deze door het chocolade-honing mengsel totdat deze goed is opgenomen. Herhaal deze stap met de volgende 2 eetlepels lactosevrije melk

  4. Zet het vuur wat lager en roer het chocolade-honing mengsel af en toe door.

  5. Giet in een grote pan een bodempje zonnebloemolie en zet het vuur hoog. Leg  2 popcorn maïskorrels in de pan en wacht totdat ze poppen.

  6. Doe nu de rest van de popcorn maïs in de pan en doe vlug de deksel op de pan.

  7. Laat alle popcorn maïs ontpoppen. Schut de pan af en toe heen en weer zodat de popcorn niet verbrand en de nog niet gepopte maïskorrels ook kunnen ontpoppen.

  8. Giet de popcorn in een grote schaal. 

  9. Giet het chocolade-honing mengsel over de popcorn en roer goed door.


Notities

En klaar is je chocolade-honing popcorn. 

Eet smakelijk en kijk uit dat je je vingers hier niet bij op eet. Echt zó ontzettend lekker deze variant :-p

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code