• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Klaar in 45 minuten, Ovenschotels, Visgerechten  /  2 oktober 2019

Kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en tomaat

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en tomaat

Afgelopen week moest ik gewoon een keertje iets met vis doen. Soms mis je dat gewoon en moet je het eten. Nu ben ik dol op heel veel soorten vis zoals alle witvis, maar ook zalm, tonijn, makreel, zeebaars en ga zo maar door. Helaas houden mijn 2 mopjes hier niet zo van als alleen kabeljauw, schelvis of koolvis. ‘t Ja, dan wordt de keuze best wel beperkt. En omdat we momenteel in onze ovenschotel fase zitten, met name Patrick, moest het natuurlijk weer uit de oven komen. Ach ja, als ze maar eten. Dus ja hoor, daar is er weer eentje! Zo’n heerlijke glutenvrije, makkelijke en snelle ovenschotel en deze keer met vis. Namelijk deze overheerlijke kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en cherry tomaten.

Echt super lekker geworden. We bleven er van eten. Ook kleine Sophie heeft er heerlijk van gesmikkeld, dus bij deze is het recept ook Sophie proof aka kids proof ;-). Al trek gekregen? Je vind ons recept hieronder.



Kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en cherry tomaten
Afdrukken Pin
4 van 1 stem

Kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en cherry tomaten

Een heerlijke en makkelijke glutenvrije kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en cherry tomaten welke ook nog eens heel snel op tafel staat.
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij
Sleutelwoord aardappelschijfjes, gezinsrecept, glutenfree, glutenvrij, kabeljauw, ovenschotel, spinazie, tomaat
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauw
  • 300 gram spinazie
  • 1 klein struikje broccoli
  • 250 gram cherry tomaten
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 165 gram Paturain knoflook en fijne kruiden 1 bakje
  • geraspte jong belegen kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Snijd de broccoli in roosjes en halveer de cherry tomaten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de broccoli en cherry tomaten toe en roerbak even mee.
  • Laat vervolgens de spinazie slinken in de wok. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Schep de groenten in een ovenschaal.
  • Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout en leg deze bovenop de groenten.
  • Bestrijk de kabeljauw met de Paturain.
  • Leg vervolgens de aardappelschijfjes dakpansgewijs bovenop de kabeljauw.
  • Bestrooi als laatste de aardappelschijfjes met een flinke laag geraspte kaas.
  • Zet de kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en cherry tomaten in het midden van de oven gedurende 15 tot 20 minuten totdat de laag met aardappels en kaas goudbruin is.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije recepten zoals deze kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en cherry tomaten uit de oven? Je vind ze allemaal op onze pagina met ovenschotels.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         k

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • broccoli
  • cherry tomaten
  • gezinsrecepten
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • kabeljauw
  • koken
  • makkelijk en snel
  • ovenschotel
  • spinazie
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Spinazie stamppot met spekjes, ei en runderworstjes
Herfst traybake met kerrie kip

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands