Afgelopen week moest ik gewoon een keertje iets met vis doen. Soms mis je dat gewoon en moet je het eten. Nu ben ik dol op heel veel soorten vis zoals alle witvis, maar ook zalm, tonijn, makreel, zeebaars en ga zo maar door. Helaas houden mijn 2 mopjes hier niet zo van als alleen kabeljauw, schelvis of koolvis. ’t Ja, dan wordt de keuze best wel beperkt. En omdat we momenteel in onze ovenschotel fase zitten, met name Patrick, moest het natuurlijk weer uit de oven komen. Ach ja, als ze maar eten. Dus ja hoor, daar is er weer eentje! Zo’n heerlijke glutenvrije, makkelijke en snelle ovenschotel en deze keer met vis. Namelijk deze overheerlijke kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en cherry tomaten.
Echt super lekker geworden. We bleven er van eten. Ook kleine Sophie heeft er heerlijk van gesmikkeld, dus bij deze is het recept ook Sophie proof aka kids proof ;-). Al trek gekregen? Je vind ons recept hieronder.
Kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en cherry tomaten
Ingrediënten
- 600 gram kabeljauw
- 300 gram spinazie
- 1 klein struikje broccoli
- 250 gram cherry tomaten
- 450 gram aardappelschijfjes
- 1 ui
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 165 gram Paturain knoflook en fijne kruiden 1 bakje
- geraspte jong belegen kaas
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de broccoli in roosjes en halveer de cherry tomaten.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de broccoli en cherry tomaten toe en roerbak even mee.
- Laat vervolgens de spinazie slinken in de wok. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Schep de groenten in een ovenschaal.
- Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout en leg deze bovenop de groenten.
- Bestrijk de kabeljauw met de Paturain.
- Leg vervolgens de aardappelschijfjes dakpansgewijs bovenop de kabeljauw.
- Bestrooi als laatste de aardappelschijfjes met een flinke laag geraspte kaas.
- Zet de kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en cherry tomaten in het midden van de oven gedurende 15 tot 20 minuten totdat de laag met aardappels en kaas goudbruin is.
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije recepten zoals deze kabeljauwschotel met spinazie, broccoli en cherry tomaten uit de oven? Je vind ze allemaal op onze pagina met ovenschotels.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.