Spinazie stamppot met spekjes, ei en runderworstjes

Ja! De “R” is weer in de maand. Ook wordt het steeds kouder en herfstachtiger, dus dat betekent…..tijd voor stamppot! Ik liet jullie gisteren al weten in de nieuwsbrief dat ik weer volop bezig ben met het ontwikkelen van nieuwe glutenvrije herfst- en zelfs al winterrecepten. Altijd weer erg leuk om te doen. Uiteraard eerst inspiratie op doen en daarna lekker aan de slag met bijvoorbeeld herfst- en wintergroenten.  Natuurlijk worden komende periode ook de gerechten bedacht en uitgewerkt voor de feestdagen, maar voor nu eerst nog even de stamppotten en uiteraard ovenschotels. Afgelopen week heb ik deze heerlijke spinazie stamppot met spekjes, ei en runderworstjes voor het eerst voor mijn lieve gezinnetje gemaakt wat een groot succes was. Stamppotten en ovenschotels zijn in huize Dobber de manier om groenten bij mijn kieskeurige eters naar binnen te krijgen.

Zoals vrijwel altijd met onze glutenvrije recepten is deze spinazie stamppot met spekjes, ei en runderworstjes weer erg makkelijk om te maken, maar ook lekker snel klaar. Je kunt namelijk al binnen 40 minuten aanschuiven.

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de Paturain door bijvoorbeeld MinusL roomkaas met kruiden en de boter door wajang plantaardige margarine.

Heb je al trek gekregen in deze heerlijke glutenvrije stamppot met spinazie. Je vindt het recept hieronder!

 



Spinazie stamppot met spekjes, ei en runderworstjes

Een heerlijke glutenvrije stamppot met spinazie, ui, rookspekjes, gekookt ei en runderbraadworstjes. Makkelijk om te maken, snel klaar en kids proof.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands
Keyword aardappels uit de oven, glutenfree, glutenvrij, pasta met champignon-spinaziesaus, paturain, runderworstjes, spekjes, stamppot
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram spinazie
  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 2 uien
  • 250 gram rookspekjes
  • 4 eieren
  • 4 runderbraadworstjes
  • 1 bakje Paturain knoflook en fijne kruiden 165 gram
  • 15 gram boter of margarine
  • zout
  • bak en braadproduct

Hoe maak je het?

  1. Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard.

  2. Schil intussen de aardappels en kook ze met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.

  3. Verhit een beetje olie of margarine in een koekenpan en bak hierin de braadworstjes rondom bruin.

  4. Snipper vervolgens de ui.

  5. Verhit een scheutje margarine of olie in een wok en fruit hierin de ui.

  6. Voeg de spekblokjes toe en bak deze rondom bruin.

  7. Schep de spinazie in delen bij het geheel en laat deze slinken.

  8. Pel intussen de eieren en snijd ze in plakjes. Ik gebruik hiervoor een eisnijder.

  9. Stamp de aardappelen fijn samen met de boter en Paturain.

  10. Schep de spinazie en spekjes uit de wok met een zeef of schuimspaan zodat overtollig vocht verwijder wordt en voeg dit bij de aardappelpuree.

  11. Stamp de spinazie en de spekjes door de aardappelpuree met een aardappelstamper.

  12. Serveer de spinazie stamppot met de plakjes ei en een runderbraadworstje.

Notities

De runderbraadworstjes kopen wij bij de Albert Heijn. Deze zijn, tot nu toe, glutenvrij. Blijf uiteraard wel altijd de etiketten checken. De samenstelling van producten kan wel eens veranderen.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Liefs Sophie en Audrey

Wil je nog meer gerechten maken zoals deze spinazie stamppot met spekjes, ei en runderbraadworstjes? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije stamppot.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

1 thought on “Spinazie stamppot met spekjes, ei en runderworstjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code