Herfst traybake met kerrie kip

Ja! Het is weer herfst! De blaadjes vallen weer van de bomen, de dagen worden steeds korter en buiten wordt het natter en kouder. Lekker weer tijd om heerlijk met een fleecekleedje op de bank te zitten en series op netflix kijken met een kop warme chocolademelk en een stukje pompoencake.  Een ander jaargetijde betekent voor mij ook weer het bedenken van nieuwe seizoensrecepten. Recepten zoals bijvoorbeeld deze heerlijke glutenvrije herfst traybake met kerrie kip.

Een heerlijke seizoensovenschotel met de lekkerste herfstgroenten en malse kerrie kip. Deze traybake is erg makkelijk om te maken. Je maakt hem namelijk klaar op,  je raadt het waarschijnlijk al, de bakplaat van de oven. Handig toch? Scheelt weer een hoop pannen en gedoe. Gewoon lekker alles op de bakplaat strooien, wat olijfolie er over heen, husselen, kip er bovenop en hopla, lekker de oven in.

Ben je vegetarier of eet je Vegan? Laat dan gewoon de kipfilet weg.
Wil je deze herfst traybake met kerrie kip ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!



Herfst traybake met kerrie kip

Super makkelijk, maar vooral heel erg lekker is deze herfst traybake met kerrie kip, pompoen, pastinaak, winterpeen, aardappels, prei, paprika en kastanje champignons.

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Keyword aardappel, glutenfree, glutenvrij, herfstrecept, kastanje champignons, kip, lactosevrij, melkvrij, pastinaak, pompoen, prei, traybake, winterpeen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 250 gram fles pompoen blokjes
  • 1 pastinaak
  • 1 winterpeen
  • 1 rode punt paprika
  • ½ prei
  • 5 aardappels
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 1 ui
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel limoensap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel knoflook puree
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Meng 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel kerriepoeder, 1/2 theelepel knoflookpuree en peper en zout tot een marinade.

  3. Bestrijk hiermee de kip en laat deze intrekken.

  4. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes.

  5. Snijd de prei in ringen en de paprika in blokjes.

  6. Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

  7. Snijd de pastinaak en winterpeen in dunne plakjes.

  8. Verwijder de steeltjes van de kastanje champignons en snijd ze vervolgens in 4 stukken.

  9. Meng de pompoenblokjes, prei, ui, knoflook, kastanje champignons, winterpeen, pastinaak, paprika, aardappels, tijm en rozemarijn door elkaar samen met 3 eetlepels olijfolie.

  10. Stort de aardappels en herfst groenten op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  11. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Schep de groenten en aardappels regelmatig om.

  12. Leg na 15 minuten de kerrie kip op de herfst traybake en keer ook deze regelmatig om.

  13. Laat het geheel gedurende 30 minuten verder gaar worden.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Wil je nog meer recepten maken zoals deze herfst traybake met kerrie kip? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code