Zalige mild gekruide Indische varkensreepjes in kerriesaus (babi kerrie) met sperziebonen en winterpeen. Lekker met witte rijst en kroepoek.
We blijven nog even in een beetje in de Indische sferen deze week. Deze keer hebben we dit makkelijke glutenvrije recept voor je voor de lekkerste Indische varkensreepjes in kerriesaus. Of zoals het ook wel genoemd wordt, babi kerrie. In ons recept heb ik sperziebonen en winterpeen toegevoegd. Deze wilde ik eerst apart maken, maar de saus bleek een dusdanig hoeveelheid te zijn dat daar makkelijk de sperziebonen en winterpeen in mee konden smoren. Scheelt ook weer een extra pan 😉
Serveer de Indische varkensreepjes in kerriesaus met witte rijst, wat kroepoek en een frisse salade en je hebt een zalige glutenvrije, en melkvrije, maaltijd voor het hele gezin.
Wil je ons babi kerrie recept ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Indische varkensreepjes in kerriesaus (babi kerrie)
Ingrediënten
- 600 gram varkensfiletlapjes
- `1½ theelepel gemalen koriander ketoembar
- 2 theelepels gemalen komijn djintan
- 3 cm kurkuma koenjit
- 3 cm gember djahé
- 1 rode peper
- 2 sjalotjes
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- ½ theelepel witte peper
- 350 gram sperziebonen
- 2 winterpenen
- 50 gram santen
- 200 ml water
- rijstolie
- zout
Instructies
- Snijd de varkensfiletlapjes in reepjes van ongeveer 1 cm.
- Doe de knoflook, kurkuma, gember, rode peper, sjalotjes, witte peper, komijn, koriander, een beetje zout en een scheutje rijstolie in de hakmolen van de staafmixer of blender en maal tot een boemboe.
- Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 3 cm en de winterpenen in blokjes.
- Verhit een beetje rijstolie in de braadpan en fruit hierin de boemboe.
- Voeg de varkensreepjes toe en bak rondom even aan.
- Schenk het water in de braadpan samen met de groenten en het blok santen en breng het zachtjes aan de kook.
- Laat de babi kerrie met de deksel op de pan in zo'n 20 minuten gaar stoven.
Notities
Ben je ook zo dol op de Indische keuken zoals wij? Probeer dan ook eens onze glutenvrije babi ketjap, ajam paniki, babi pangang, rendang, gado gado of ajam opor.
Volgen jullie Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, glutenvrije aanbiedingen, nieuwe producten en nog veel meer.