Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Frosting, taartvulling en toppings, vullingen en toppings  /  4 augustus 2020

Glutenvrije banketbakkersroom

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Glutenvrije banketbakkersroom

De lekkerste glutenvrije banketbakkersroom maak je heel makkelijk zelf. Heerlijk tussen een tompouce, eclairs, als taartvulling, voor op een vlaai of tussen een glutenvrij puddingbroodje.

Je hebt inmiddels wel een aantal glutenvrije varianten gele room. Onder andere van Holland & Barrett. Helaas bevat deze variant glutenvrij tarwemeel wat hier helaas niet goed gaat. Ook die van Dr. Oetker is glutenvrij, maar kan wel sporen bevatten van. Dat is voor ons op zich nog geen probleem. Het zijn meer de ingrediënten waar ik niet zo heel blij van wordt. Misschien prima voor een keertje, maar ik geef toch de voorkeur aan zelf maken.

Zelfgemaakte glutenvrije banketbakkersroom is ook zoveel lekkerder en eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Tevens maak je gebruik van ‘normale’ ingrediënten én je huis gaat ook nog eens heerlijk ruiken naar de vanille, mmm. Helemaal goed dus!

In dit recept heb ik vanillesuiker gebruikt, maar je kunt ook een vanillepeul gebruiken. Snijd de vanillepeul in de lengte open en voeg deze toe aan de melk. Laat hem vervolgens mee koken.

De hoeveelheid in dit glutenvrije banketbakkersroom recept is genoeg voor bijvoorbeeld 4 normale tompoucen, 4 tot 6 puddingbroodjes of als een dikke laag vulling voor een biscuittaart van 20 cm doorsnede.

Wil je een extra romige variant? Klop daarvoor 250 ml slagroom stijf met een zakje slagroomversteviger. Roer de net afgekoelde banketbakkersroom los en spatel dit door de slagroom en voila, je hebt glutenvrije Zwitserse room.

Wil je onze glutenvrije crème pâtissière ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.

 



Banketbakkersroom glutenvrij
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Banketbakkersroom glutenvrij

De lekkerste glutenvrije banketbakkersroom maak je heel makkelijk zelf. Heerlijk tussen een tompouce, als taartvulling of puddingbroodje.
Gang Dessert, Gebak, nagerecht, Taart
Keuken Glutenvrij, Hollands
Sleutelwoord banketbakkersroom, glutenvrij, hartige taart, klein gebak, tompoes, Tompouce, zonder gluten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 1 portie
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 ml volle melk
  • 3 eierdooiers
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 vanille peul
  • 25 gram maizena

Instructies

  • Verwarm de melk in een pan met dikke bodem.
  • Doe de suiker, vanillesuiker, maizena en eidooiers in een kom en mix tot een schuimende lichtgele massa.
  • Giet een scheut van de warme melk bij het suiker-eimengsel en schep alles daarna weer terug in de pan.
  • Breng de gele vla aan de kook en blijf intussen roeren.
  • Zodra de banketbakkersroom het kookpunt heeft bereikt en de juiste dikte (ongeveer als dikke vanillevla), zet dan het vuur uit.
  • Doe de banketbakkersroom in een vershoudbakje en laat ongeveer 30 minuten afkoelen op de aanrecht.
  • Doe de deksel op het bakje en zet de banketbakkerroom nog minstens 30 minuten in de koelkast. Je kunt de banketbakkerroom ook een avond van te voren maken.

Notities

Veel bakplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index. Hier vind je al onze recepten op categorie en alfabet.



Volgen jullie ons ook al op Social Media?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • banketbakkersroom
  • crème pâtissière
  • eclairs
  • gele room
  • glutenvrij
  • puddingbroodje
  • taart
  • taartvulling
  • tompouce
  • vanille
  • vulling
  • zonder gluten
  • Zwitserse room

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Indische varkensreepjes in kerriesaus
Macaronisalade met watermeloen

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen