Ajam paniki

Iedereen kent natuurlijk de ajam paniki uit de pakjes. Best lekker, veel zijn glutenvrij en natuurlijk lekker makkelijk. Maar weet je dat ajam paniki helemaal niet zo moeilijk is om zelf te maken en zoveel lekkerder is?

Gisteren heb ik het voor het eerst voor mijn gezinnetje gemaakt en ze hebben flink gegeten. Heerlijk vonden ze het. Meerdere bordjes werden opgeschept. Gelukkig was er nog een beetje over zodat ik vanmorgen ook nog mijn foto kon maken voor bij dit recept. ‘s Avonds nooit zo’n goed idee om een goede foto te maken in verband met goed licht enzo, dus vandaar.

Hoor ik ineens achter me:
Patrick: “Ben je al klaar met je foto?”
Ik: “Uh, ja, net hoezo?!”
Patrick: “Nou dan warm ik dit bordje even op als lunch”

En weg was de ajam paniki, ha, ha. Wil je ons recept ook eens uitproberen? Je leest het hieronder!



Ajam paniki

Een heerlijk Indisch pittig kipgerecht en natuurlijk gewoon gluten- en lactosevrij.

Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht
Keuken Glutenvrij, Indisch, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 700 gram kipfilet
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 cm laos galanga
  • 2 cm gember
  • 1 grote ui
  • 1 stengel citroengras sereh
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 1 eetlepel glutenvrije sojasaus
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel trassi
  • wokolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.

  2. Snijd de bolletjes knoflook in stukjes (even de pit eruit halen). Doe hetzelfde met de ui. 

  3. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd ook deze in stukjes.

  4. Schil daarna het stukje gember.

  5. Doe de knoflook, ui, rode pepers, laos, gember, palmsuiker, sojasaus, tomatenpuree, paprikapoeder, gemalen komijn en trassi in de blender of hakmolen van de staafmixer en meng het tot een pasta.

  6. Verhit een scheutje wokolie in de wok en bak hierin de kip rondom aan. Schep de kip uit de wok en zet even aan de kant.

  7. Voeg nu de boemboe, welke je net gemaakt hebt, toe en roerbak deze zo'n 2 minuten zodat de aroma's goed vrij komen.

  8. Voeg nu weer de kip toe en roerbak even mee.

  9. Snijd intussen de sereh (citroengras) in stukken.

  10. Schenk de kokosmelk in de wok en voeg het citroengras toe.

  11. Laat de ajam paniki zo'n 15 tot 20 minuten verder gaar worden en indikken.

  12. Breng het geheel eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

Notities

Ajam paniki is erg lekker met bijvoorbeeld sajoer boontjes en witte rijst.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey 

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke Indische, Thaise, Indiase of bijvoorbeeld Chinese recepten, maar dan gluten- en lactosevrij? Kijk dan ook eens op onze pagina met wereldgerechten.



2 thoughts on “Ajam paniki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code