Indische varkensreepjes in kerriesaus (babi kerrie)
4 van 1 stem
Zalige mild gekruide Indische varkensreepjes in kerriesaus (babi kerrie) met sperziebonen en winterpeen. Lekker met witte rijst en kroepoek.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Indisch, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 349kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
600gramvarkensfiletlapjes
`1½theelepelgemalen korianderketoembar
2theelepelsgemalen komijndjintan
3cmkurkumakoenjit
3cmgemberdjahé
1rode peper
2sjalotjes
2bolletjesChinese knoflook
½theelepelwitte peper
350gramsperziebonen
2winterpenen
50gramsanten
200mlwater
rijstolie
zout
Hoe maak je het?
Snijd de varkensfiletlapjes in reepjes van ongeveer 1 cm.
Doe de knoflook, kurkuma, gember, rode peper, sjalotjes, witte peper, komijn, koriander, een beetje zout en een scheutje rijstolie in de hakmolen van de staafmixer of blender en maal tot een boemboe.
Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 3 cm en de winterpenen in blokjes.
Verhit een beetje rijstolie in de braadpan en fruit hierin de boemboe.
Voeg de varkensreepjes toe en bak rondom even aan.
Schenk het water in de braadpan samen met de groenten en het blok santen en breng het zachtjes aan de kook.
Laat de babi kerrie met de deksel op de pan in zo'n 20 minuten gaar stoven.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie