Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Oosterse gerechten, Vleesgerechten, Wereldgerechten, Wokgerechten  /  2 januari 2019

Babi pangang, super lekker en glutenvrij

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Babi pangang, super lekker en glutenvrij

Volgens mij zit ik momenteel in mijn Oosterse keuken vibe. Afgelopen zaterdag moest er babi pangang komen. Op een of andere manier steeds heel veel zin in gerechten met rijst, bami, mihoen of noedels. Sophie gelukkig ook op dit moment, dus dat komt er goed uit. Vrijwel alles wat ik voorschotel werkt ze naar binnen. Echt super trots op mijn 5-jarige.

Bijna dagelijks vraagt ze dan ook aan mij of ik weer een nieuw receptje wil verzinnen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Zo ook niet tegen deze heerlijke gluten- en lactosevrije babi pangang welke we samen gekozen hebben om te maken.

Babi pangang is een gerecht wat eigenlijk al heel lang op mijn recepten to- do lijstje staat, maar op een of andere manier nog niet aan toe gekomen om te maken. Heerlijk met bijvoorbeeld bami, nasi of mihoen.

Wil je ons recept ook eens thuis maken? Dat kan! Hieronder staat het recept voor jullie.



Babi pangang
Afdrukken Pin
4 van 1 stem

Babi pangang

Homemade zoveel lekkerder dan van de Chinees en gewoon glutenvrij. 
Gang Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Keuken Glutenvrij, Indonesisch, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 3 uur
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • Voor de marinade:
  • 700 gram hamlappen
  • 6 eetlepels glutenvrije ketjap
  • 2 cm gember
  • 2 eetlepels wokolie
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 theelepel tamarindepasta
  • .....................................................................................
  • Voor de saus:
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 ml water
  • peper en zout
  • scheutje wokolie

Instructies

  • Meng de ketjap samen met de wokolie in een kom. Rasp de gember er boven en voeg de tamarinde pasta toe.
  • Snijd de ui en de knoflook in grove stukken. Voeg dit toe aan de marinade en roer even goed door.
  • Snijd de hamlappen in repen van ongeveer 4 cm breed. Leg de vleesrepen in de marinade en laat het vlees minimaal 3 uur marineren. Je kunt dit eventueel ook een avond van te voren doen.
  • Snipper de andere ui en knoflook samen met de rode peper zo fijn mogelijk. Ik stop ze meestal samen in de hakmolen van de staafmixer. Gaat veel sneller.
  • Verhit een klein beetje wokolie in een koekenpan. Haal de repen varkensvlees uit de marinade en bak ze rondom bruin.
  • Verhit in een braadpan nog een scheutje wokolie. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Voeg daarna de babi (varkensvlees) toe.
  • Voeg nu de tomatenblokjes, tomatenpuree, gembersiroop, rijstazijn, water en het groentebouillonblokje toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  • Laat de babi pangang nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.

Notities

Serveer de babi pangang met bami, rijst, nasi of mihoen.
 
Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Heb je onze pagina met wokgerechten al eens gezien? Hier vind je al onze Oostere gluten- en lactosevrije recepten.



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • babi pangang
  • coeliakie
  • foodblog
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • Indonesisch recept
  • lactosevrij
  • melkvrij
  • Oosters recept
  • oosterse keuken
  • varkensvlees

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

10 best bekeken glutenvrije recepten 2018
Cranberry compote, een echte Kerst klassieker

2 comments

  • Gerrie
    21 november 2020

    hey audrey,
    lijkt me heerlijk recept. maar waar koop je tamarindepasta en rijstazijn?

    Reply
    • Audrey
      21 november 2020

      Beste Gerrie,

      Dank je wel! Ik koop beide bij AH, Jumbo of toko.

      Groet,
      Audrey

      Reply

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen