Babi pangang, super lekker en glutenvrij

Volgens mij zit ik momenteel in mijn Oosterse keuken vibe. Afgelopen zaterdag moest er babi pangang komen. Op een of andere manier steeds heel veel zin in gerechten met rijst, bami, mihoen of noedels. Sophie gelukkig ook op dit moment, dus dat komt er goed uit. Vrijwel alles wat ik voorschotel werkt ze naar binnen. Echt super trots op mijn 5-jarige.

Bijna dagelijks vraagt ze dan ook aan mij of ik weer een nieuw receptje wil verzinnen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Zo ook niet tegen deze heerlijke gluten- en lactosevrije babi pangang welke we samen gekozen hebben om te maken.

Babi pangang is een gerecht wat eigenlijk al heel lang op mijn recepten to- do lijstje staat, maar op een of andere manier nog niet aan toe gekomen om te maken. Heerlijk met bijvoorbeeld bami, nasi of mihoen.

Wil je ons recept ook eens thuis maken? Dat kan! Hieronder staat het recept voor jullie.



Babi pangang

Homemade zoveel lekkerder dan van de Chinees en gewoon glutenvrij. 

Gang Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Keuken Glutenvrij, Indonesisch, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Rusttijd 3 uur
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • Voor de marinade:
  • 700 gram hamlappen
  • 6 eetlepels glutenvrije ketjap
  • 2 cm gember
  • 2 eetlepels wokolie
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 theelepel tamarindepasta
  • .....................................................................................
  • Voor de saus:
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 ml water
  • peper en zout
  • scheutje wokolie

Hoe maak je het?

  1. Meng de ketjap samen met de wokolie in een kom. Rasp de gember er boven en voeg de tamarinde pasta toe.

  2. Snijd de ui en de knoflook in grove stukken. Voeg dit toe aan de marinade en roer even goed door.

  3. Snijd de hamlappen in repen van ongeveer 4 cm breed. Leg de vleesrepen in de marinade en laat het vlees minimaal 3 uur marineren. Je kunt dit eventueel ook een avond van te voren doen.

  4. Snipper de andere ui en knoflook samen met de rode peper zo fijn mogelijk. Ik stop ze meestal samen in de hakmolen van de staafmixer. Gaat veel sneller.

  5. Verhit een klein beetje wokolie in een koekenpan. Haal de repen varkensvlees uit de marinade en bak ze rondom bruin.

  6. Verhit in een braadpan nog een scheutje wokolie. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Voeg daarna de babi (varkensvlees) toe.

  7. Voeg nu de tomatenblokjes, tomatenpuree, gembersiroop, rijstazijn, water en het groentebouillonblokje toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

  8. Laat de babi pangang nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.

Notities

Serveer de babi pangang met bami, rijst, nasi of mihoen.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Heb je onze pagina met wokgerechten al eens gezien? Hier vind je al onze Oostere gluten- en lactosevrije recepten.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code