Start je dag met een goed ontbijt zoals deze zalige en gezonde glutenvrije havermout poffertjes met banaan.
Glutenvrije havermout poffertjes met banaan
Een van Sophie’s favoriete ontbijtrecepten. Havermout poffertjes met banaan. Dit zalige recept staat bij ons dan ook regelmatig op zondagochtend op de ontbijttafel. Lekker met bijvoorbeeld verse aardbeien. Maar ook met bosbessen of frambozen. Of met een grote klodder kwark. Ook smaken deze glutenvrije poffertjes heerlijk met bijvoorbeeld agavesiroop. Of wat denk je van zelfgemaakte lemoncurd?! Mmm. Maar een eenvoudige schenkstroop werkt ook prima hoor. Dat smaakt ook gewoon erg goed. Sophie eet ze het allerliefst met wat poedersuiker en een klontje lactosevrije roomboter. Ook lekker!
Boordevol vezels en glutenvrij.
Door de havermout krijgt onze kleine dame ook nog eens de broodnodige vezels binnen. Dat is natuurlijk erg belangrijk voor een kind in de groei. Daarom geef ik de poffertjes vaak de andere dag mee in haar broodtrommeltje naar school. Koud zijn ze namelijk ook prima te eten.
In dit havermout poffertjes recept gebruik ik een blender om alle ingrediënten te malen tot het beslag. Als je geen blender hebt dan kun je de havermout ook fijnmalen in de keukenmachine. De hakmolen van de staafmixer is ook een goede optie. Doe daarna alle ingrediënten in een beslag kom. Mix vervolgens tot een glad beslag met de gardes van de handmixer.
Wil je graag melkvrije poffertjes? Dat kan. Vervang de lactosevrije melk door kokosmelk of amandelmelk. Makkelijk toch?!
Ben je benieuwd naar het recept? Wil je deze heerlijke en makkelijke glutenvrije havermout poffertjes met banaan ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden!
Havermout poffertjes met banaan
Keukengerei
- poffertjes pan
Ingrediënten
- 225 gram havermout met glutenvrij logo
- 75 gram amandelmeel
- 375 ml lactosevrije melk
- 3 eieren
- 1½ theelepel bakpoeder
- 1½ banaan
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel vanille extract
- zout
Hoe maak je het?
- Doe de havermout in de blender en maal deze tot fijn havermeel.
- Voeg vervolgens de banaan, het amandelmeel, de eieren, de melk, de honing, het vanille-extract, het bakpoeder en een snufje zout toe.
- Mix alles op de hoogte stand in de blender tot een glad beslag.
- Schenk het beslag in een wegwerpspuitzak of speciale beslagfles.
- Laat het poffertjesijzer goed warm worden op de kookplaat. Vet de rondjes in met een bakkwast met wat olie of boter.
- Vul de rondjes met behulp van de spuitzak of fles.
- Laat het beslag stollen en draai de poffertjes daarna om met een vork.
- Herhaal totdat al het beslag op is.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije ontbijtrecepten zoals deze glutenvrije poffertjes van havermout? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ontbijtrecepten! Probeer bijvoorbeeld ook eens onze zalige glutenvrije havermoutpannenkoeken, de boerenomelet of glutenvrij drinkontbijt.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook nieuwe glutenvrije producten. En niet te vergeten tips, reviews en soms een leuke glutenvrije winactie.
Zou je dit ook gewoon als pannenkoeken kunnen bakken? Ik heb een poffertjes pan die niet op inductie kan nml…
Op de website staat ook een recept voor haverpannenkoeken. De verhoudingen zijn namelijk anders. https://sophieglutenvrij.nl/tag/pannenkoeken/
Wat een geweldig recept! Dankjewel. Ik had er ipv honing ahornsiroop in, dat had ik nog in huis, ze waren heel smakelijk!
Ook fijn: ze waren lekker zonder extra poedersuiker 😉
Wat goed om te horen. Graag gedaan!