Bami goreng glutenvrij

Gewoon een heerlijke en makkelijke bami, deze bami goreng glutenvrij. O ja, en natuurlijk ook lactosevrij. Lekker eenvoudig met wat kroepoek en een kipsateetje. In veel recepten wordt de glutenvolle bami vervangen door rijstnoedels, maar dat smaakt toch net even wat anders. Wel erg lekker, maar geen bami zoals bami bedoeld is 😉

Door de glutenvolle bami te vervangen door glutenvrije linguine proef je nauwelijks verschil. Zeker als je ook nog eens de glutenvrije boemboe voor bami goreng van het merk Kokki Djawa gebruikt. Naast de boemboe voor bami goreng heeft dit merk nog veel meer soorten. Deze boemboetjes zien er misschien wat treurig uit in de doorzichtige zakjes met zwart etiket, maar de smaak is geweldig en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. En wat nog meer geweldig is…. vrijwel alle varianten zijn gluten- en lactosevrij!!!

Benieuwd naar ons easy peasy glutenvrije bami recept? Scroll dan snel naar beneden!

 



Bami goreng glutenvrij

Gewoon bami goreng, maar dan gluten-en lactosevrij 😉

Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Indonesisch, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram glutenvrije linguine
  • 2 zakjes boemboe bami goreng kokki djawa
  • 150 gram taugĂ©
  • 150 gram sugar snaps
  • 350 gram kipfilet
  • 150 gram achterham
  • 1 prei
  • 1 rode punt paprika
  • 1 rode peper
  • 1/2 Chinese kool
  • 1 winterpeen
  • 1 rode ui
  • 3 eieren
  • 1 scheutje lactosevrije melk
  • 0,5 theelepel djintan (gemalen komijn)
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Klop de eieren los met een scheutje lactosevrije melk en bak er vervolgens een omelet van. Leg daarna de omelet even aan de kant.

  2. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Bestrooi met 0,5 theelepel djintan (gemalen komijn). Zet ook de kipfilet blokjes even aan de kant.

  3. Snijd de prei in ringetjes en de Chinese kool in reepjes. Snijd vervolgens de rode paprika en winterpeen in blokjes.

  4. Snipper de rode ui en halveer de sugar snaps. Snijd als laatste de plakjes achterham in blokjes en de omelet in reepjes.

  5. Kook de linguine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  6. Verhit een beetje wokolie in de wok en voeg hier de boemboe voor bami goreng aan toe. 

  7. Voeg na 2 minuten de rode ui, rode peper en stukjes kipfilet toe. Roerbak het geheel zo'n 4 minuten totdat de kip rondom wit is. 

  8. Schep nu de ham in wok en bak even mee.

  9. Daarna voeg je de wortel, paprika, prei, Chinese kool en sugar snaps toe en roerbak de groenten totdat ze beetgaar zijn. Als de boemboe wat te dik is, dan kun je een scheutje water toevoegen.

  10. Voeg als laatste de taugé en de omelet reepjes toe. Door de taugé als laatste toe te voegen, blijft deze knapperig.

  11. Giet de linguine af en meng deze door de bami goreng glutenvrij.

Notities

Deze bami goreng glutenvrij is ook erg lekker met kipsaté en wat stukjes kroepoek.

Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

 

Op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens op onze pagina met onze laatste recepten!

 



www.sophieglutenvrij.nl

 

4 thoughts on “Bami goreng glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code