Heerlijk ontbijten met de allerlekkerste havermout poffertjes met banaan. En ook nog eens gluten- en lactosevrij
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Ontbijt
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4porties
Keukengerei
poffertjes pan
Ingrediënten
225gramhavermoutmet glutenvrij logo
75gramamandelmeel
375mllactosevrije melk
3eieren
1½theelepelbakpoeder
1½banaan
3eetlepelshoning
1theelepelvanille extract
zout
Hoe maak je het?
Doe de havermout in de blender en maal deze tot fijn havermeel.
Voeg vervolgens de banaan, het amandelmeel, de eieren, de melk, de honing, het vanille-extract, het bakpoeder en een snufje zout toe.
Mix alles op de hoogte stand in de blender tot een glad beslag.
Schenk het beslag in een wegwerpspuitzak of speciale beslagfles.
Laat het poffertjesijzer goed warm worden op de kookplaat. Vet de rondjes in met een bakkwast met wat olie of boter.
Vul de rondjes met behulp van de spuitzak of fles.
Laat het beslag stollen en draai de poffertjes daarna om met een vork.
Herhaal totdat al het beslag op is.
Opmerkingen
Als je geen blender hebt dan kun je de havermout ook fijnmalen in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Doe daarna alle ingrediënten in een beslag kom en mix tot een glad beslag met de gardes van de handmixer.Alvast eet smakelijk!Liefs Audrey