Ratatouille ovenschotel met gehakt, aardappels en kaas

Afgelopen week had ik wat gebrek aan kookinspiratie. Ja, ja, soms heb ik dat ook hoor. Maar ja, er moet toch gegeten worden in huize Dobber. In de koelkast lagen nog een aubergine, courgette, paprika’s en wat tomaten die op moesten. De ingrediënten voor een heerlijke ratatouille. Maar, wat gaan we er dan bij eten? Rijst of bijvoorbeeld aardappels. Vis of misschien toch vlees? Hé?! Maar waarom geen ratatouille ovenschotel?! Lekker met aardappeltjes, gehakt en wat kaas! Mjam!

Het is even wat snijwerk, deze ratatouille ovenschotel met gehakt, aardappels en kaas, maar dan heb je ook echt een super lekker gerecht. Ook een goed recept als je eters krijgt, want je kunt alles van te voren voorbereiden en de oven doet de rest 😉

Ben je benieuwd hoe je dit recept maakt? Scroll dan snel naar beneden.

 



Ratatouille ovenschotel met gehakt, aardappel en kaas

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Frans, Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 8 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode punt paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 tros tomaten
  • 1 grote ui
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • geraspte jong belegen Goudse kaas
  • Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels en snijd ze daarna in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Kook ze vervolgens 10 minuten.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  3. Intussen kun je de groenten snijden. Snijd de rode-, groene, - en gele paprika in blokjes.

  4. Snipper de ui en snijd de tomaten ook in blokjes. Halveer de knoflook, verwijder de pit en snijd ze daarna zo fijn mogelijk.

  5. Was de courgette en aubergine en snijd beide daarna in plakjes.

  6. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjes pan. Bak het gehakt nu rul. Voeg daarna de ui en knoflook toe en bak even mee gedurende 2 minuten.

  7. Vervolgens voeg je de paprika's en tomaten toe. Bestrooi met peper en zout naar smaak. 

  8. Voeg als laatste 1 blikje tomatenpurree toe en eventueel een klein scheutje water. Bestrooi het geheel royaal met Provençaalse kruiden.

  9. Neem een grote ovenschaal en bedek de bodem met de helft van het gehakt, paprika en tomatenmengsel.

  10. Leg vervolgens dakpansgewijs een rijtje courgette, daarnaast een rijtje aubergine, vervolgens weer een rijtje courgette en als laatste een rijtje aubergine op het gehaktmengsel. Bestrooi met een klein beetje peper en zout en eventueel wat Provençaalse kruiden.

  11. Schep nu de andere helft van het gehaktmengsel in de ovenschaal en beleg weer met de aubergine en courgette.

  12. Doe het andere blikje tomatenpuree in een kommetje. Voeg hier wat water bij zodat je een wat dunnere tomatensaus krijgt. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en wat Provençaalse kruiden.

  13. Verdeel de tomatensaus over de plakjes courgette en aubergine.

  14. Leg daarna de plakjes aardappel dakpansgewijs op de laag tomatensaus.

  15. Bestrooi als laatste royaal met geraspte jong belegen Goudse kaas en wederom wat Provençaalse kruiden.

  16. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat de ratatouille ovenschotel gaar en goudbruin worden in ongeveer 25 minuten.

Notities

Serveer de ratatouille ovenschotel met bijvoorbeeld een frisse salade erbij.

Veel kook plezier en eet smakelijk!

Liefs Audrey

 

Ben je benieuwd naar nog meer van onze gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index.

 



www.sophieglutenvrij.nl

1 thought on “Ratatouille ovenschotel met gehakt, aardappels en kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code