Havermout pannenkoeken, makkelijk, snel en glutenvrij

Wat kunnen sommige dingen toch ongelooflijk simpel zijn. Zo ook dit recept voor gluten- en lactosevrije havermout pannenkoeken. Ook nooit gedacht dat je havermeel zo makkelijk zelf kunt maken. Gewoon havermout in de blender, keukenmachine, zelfs een koffiebonenmaler is hiervoor erg geschikt, en hopla! Je hebt havermeel!

Met deze haverpannenkoeken kun je eindeloos variĆ«ren. Sophie en ik hebben nu de meest eenvoudige naturel versie gemaakt, maar volgens mij zijn ze ook erg lekker met banaan, vers fruit, appel of…..

Wij gaan in ieder geval meer variaties bedenken op dit recept, maar ook andere recepten met havermout. Het is namelijk ook nog eens gezond en er zitten behoorlijk wat vezels in. Perfect voor een klein meisje in de groei met coeliakie (o ja, en lactose-intolerantie). Deze havermout pannenkoeken zijn daarom niet alleen erg geschikt als ontbijtgerecht, maar hier gaan ze ook mee in de broodtrommel naar school als lunch.

 



Havermout pannenkoeken

De allerlekkerste gluten- en lactosevrije havermout pannenkoeken maak je gewoon zelf. Super lekker en ook nog eens gezond.

Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 10 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 250 gram havermout
  • 700 ml lactosevrije melk
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • boter of margarine

Hoe maak je het?

  1. Doe de havermout in de hakmolen van de staafmixer, keukenmachine, blender of koffiebonenmaler. Maal het zo fijn mogelijk tot havermeel.

  2. Doe het havermeel in een beslagkom samen met de helft van de melk, 1 ei en een snufje zout.

  3. Mix goed door tot een glad beslag. Voeg nu het 2e ei toe en steeds een beetje melk totdat de alle melk is opgenomen en je een mooi glad beslag overhoudt.

  4. Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur en laat de pan goed warm worden. 

  5. Doe nu een beetje boter of margarine in de koekenpan en laat deze bruisen.

  6. Schep met een soeplepel een flinke schep havermoutbeslag in de koekenpan en draai de pan even rond zodat het pannenkoekbeslag gelijkmatig verdeelt wordt.

  7. Draai de havermout pannenkoek om na ongeveer 1 minuut of totdat het beslag gestold is.

  8. Herhaal totdat al het beslag op is.

  9. Je kunt de havermout pannenkoeken warm houden op een bord op 50 graden Celsius in de oven of tussen 2 borden.

Notities

Havermeel kan je ook kopen met het glutenvrij logo, maar zelf maken is net zo makkelijk. Je kunt het luchtdicht zo'n maand bewaren.

In dit recept heb ik lactosevrije melk gebruikt. Als je de pannenkoeken geheel melkvrij wilt maken, dan kan je ook amandelmelk, sojamelk of kokosmelk gebruiken.

Alvast eet smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije (kinder)recepten? Kijk dan snel in onze recepten index.

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

1 thought on “Havermout pannenkoeken, makkelijk, snel en glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code