Nog 8 dagen tot de kerst, dus we gaan nog even door met het delen van de lekkerste glutenvrije kerstrecepten voor het hele gezin. Vandaag heb ik het recept gevulde varkenshaas met brie en spek voor jullie uitgewerkt.
Of ik het nog niet zat ben, al die glutenvrije kerstrecepten? Heel eerlijk, ik baal inderdaad wel een beetje, maar dat is niet van de kerstrecepten hoor. Sterker nog, ik kan er geen genoeg van krijgen! Ik baal eigenlijk omdat het nog iets meer dan een week is tot de Kerst en ik nog zo ontzettend veel recept ideeën heb, dat ik nog wel zo’n 4 weken door kan.
Deze tijd van het jaar is ook erg fijn voor een foodie zoals ik. Producten waar je normaal gesproken wat moeite voor moet doen, liggen nu gewoon in de supermarkt. Mijn voorraadkasten en vriezers puilen momenteel dan ook uit met bijvoorbeeld heerlijke truffelolie, diverse soorten azijn, potjes fond, rollade, hertenbiefstuk, ossenhaas, beenhammetjes, ijs, vis etc. Heb ik weer een mooi voorraadje voor de komende tijd om weer nieuwe recepten mee te verzinnen. Altijd leuk!
Maar goed, de gevulde varkenshaas met brie en spek is wederom een makkelijk glutenvrij recept, maar ook lekker snel klaar. Het staat namelijk al binnen 40 minuten op tafel, waarvan 20 minuten oven tijd. Lekker met bijvoorbeeld gepofte aardappels en gestoofde sperziebonen. Je vind ons het recept hieronder!
Gevulde varkenshaas met brie en spek
Ingrediënten
- 4 korte varkenshaasjes
- 300 gram brie
- 200 gram ontbijtspek
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels appelmoes
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 takjes rozemarijn
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de brie in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
- Maak 4 inkepingen met een scherp mes per varkenshaas.
- Wikkel de plakjes brie in het ontbijtspek en stop deze in de inkepingen.
- Haal de naaldjes van de rozemarijn af en hak deze fijn.
- Meng in een kommetje de olijfolie, honing en appelmoes samen met de rozemarijn.
- Leg de varkenshaasjes in een braadslede of ovenschaal en bestrijk ze royaal met de marinade.
- Bestrooi de gevulde varkenshaas met brie en spek met wat zwarte peper en zout naar smaak. Wees matig met zout, aangezien het spek ook al redelijk wat zout bevat.
- Zet de varkenshaasjes in het midden van de oven en laat in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar worden.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer glutenvrije kookinspiratie op doen voor de feestdagen? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije kerstrecepten welke ik de komende week nog verder aan ga vullen met heerlijke gerechten.
Volgen jullie ons ook al op Social media?