Gepofte aardappel met roomkaas, lente-ui en bieslook

Weer eens iets anders met aardappel. Namelijk deze heerlijke gepofte aardappel met roomkaas, lente-ui en bieslook. Je kunt aardappels poffen in de oven, maar dit gaat bijvoorbeeld ook prima op de barbecue. Ook super lekker met zelfgemaakte shaslicks erbij :-p

Gepofte aardappelen zijn heerlijk als bijgerecht, maar bijvoorbeeld ook als lunchgerecht. Toen ik nog in Engeland woonde, heel lang geleden, heb ik de gepofte aardappel leren kennen als jacket potato. Een lunchgerecht wat in de meeste Britse pubs geserveerd wordt met daarop eindeloos veel variaties. Op deze heerlijke variaties kom ik zo snel mogelijk bij jullie terug.

Ben je benieuwd naar mijn recept? Scroll dan snel naar beneden en ik leg je stap voor stap uit hoe je zelf gepofte aardappel kunt maken.

 



Gepofte aardappel met roomkaas, lente-ui en bieslook

Een super makkelijk recept voor de allerlekkerste gepofte aardappelen uit de oven of van de bbq. 

Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 1 hour
Totale tijd 1 hour 15 minutes
Porties 4 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingredi├źnten

  • 4 grote aardappelen
  • 200 gram lactosevrije roomkaas arla of minusL
  • 3 lente-uitjes
  • 10 gram verse bieslook
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of steek de barbecue aan.

  2. Boen daarna de aardappelen schoon en verpak ze vervolgens in aluminium folie.

  3. Leg de aardappels in het midden van de oven en pof ze in zo'n 50 tot 60 minuten gaar. 

  4. Op de barbecue leg je de aardappels aan de zijkant tussen de kolen gedurende zo'n 30 tot 40 minuten. 

  5. Maak intussen de roomkaasvulling klaar.

  6. Schep de lactosevrije roomkaas in een kom. Snijd vervolgens de lente-uitje in ringetjes en knip de bieslook in stukjes.

  7. Meng als laatste de lente-uitjes en bieslook samen met wat peper en zout door de roomkaas.

  8. Check of de aardappels gaar zijn door er met bijvoorbeeld een vleesvork in te prikken.

  9. Haal de aardappels uit de oven of tussen de kolen vandaan. Verwijder daarna voorzichtig het aluminiumfolie.

  10. Kerf de gepofte aardappelen ten slotte kruisling in met een mes. Duw met 2 lepels de zijkanten wat naar buiten.

  11. Schep in elke aardappel een flinke lepel met de roomkaasvulling.

  12. Serveer de gepofte aardappel met roomkaas, lente-ui en bieslook direct.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Ben je intussen op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije kookinspiratie? Kijk dan ook eens in onze recepten index.

 



www.sophieglutenvrij.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code