• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Kerst, Klaar in 45 minuten, Paasrecepten, Vleesgerechten  /  17 december 2019

Gevulde varkenshaas met brie en spek

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Gevulde varkenshaas met brie en spek

Nog 8 dagen tot de kerst, dus we gaan nog even door met het delen van de lekkerste glutenvrije kerstrecepten voor het hele gezin. Vandaag heb ik het recept gevulde varkenshaas met brie en spek voor jullie uitgewerkt.

Of ik het nog niet zat ben, al die glutenvrije kerstrecepten? Heel eerlijk, ik baal inderdaad wel een beetje, maar dat is niet van de kerstrecepten hoor. Sterker nog, ik kan er geen genoeg van krijgen! Ik baal eigenlijk omdat het nog iets meer dan een week is tot de Kerst en ik nog zo ontzettend veel recept ideeën heb, dat ik nog wel zo’n 4 weken door kan.

Deze tijd van het jaar is ook erg fijn voor een foodie zoals ik. Producten waar je normaal gesproken wat moeite voor moet doen, liggen nu gewoon in de supermarkt. Mijn voorraadkasten en vriezers puilen momenteel dan ook uit met bijvoorbeeld heerlijke truffelolie, diverse soorten azijn, potjes fond, rollade, hertenbiefstuk, ossenhaas,  beenhammetjes, ijs, vis etc. Heb ik weer een mooi voorraadje voor de komende tijd om weer nieuwe recepten mee te verzinnen. Altijd leuk!

Maar goed, de gevulde varkenshaas met brie en spek is wederom een makkelijk glutenvrij recept, maar ook lekker snel klaar. Het staat namelijk al binnen 40 minuten op tafel, waarvan 20 minuten oven tijd. Lekker met bijvoorbeeld gepofte aardappels en gestoofde sperziebonen. Je vind ons het recept hieronder!

 



Gevulde varkenshaas met brie en spek
Afdrukken Pin
4.29 van 7 Stemmen

Gevulde varkenshaas met brie en spek

Makkelijk, feestelijk en gewoon glutenvrij is deze heerlijke gevulde varkenshaas met brie en spek. Lekker met gepofte aardappels en gestoofde sperziebonen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij
Sleutelwoord brie, glutenfree, glutenvrij, glutenvrij recept, Kerst, Kerstdiner, makkelijk recept, ontbijspek, snel recept, uit de oven, Varkenshaas, zonder gluten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 4 korte varkenshaasjes
  • 300 gram brie
  • 200 gram ontbijtspek
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels appelmoes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 takjes rozemarijn
  • zwarte peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de brie in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
  • Maak 4 inkepingen met een scherp mes per varkenshaas.
  • Wikkel de plakjes brie in het ontbijtspek en stop deze in de inkepingen.
  • Haal de naaldjes van de rozemarijn af en hak deze fijn.
  • Meng in een kommetje de olijfolie, honing en appelmoes samen met de rozemarijn.
  • Leg de varkenshaasjes in een braadslede of ovenschaal en bestrijk ze royaal met de marinade.
  • Bestrooi de gevulde varkenshaas met brie en spek met wat zwarte peper en zout naar smaak. Wees matig met zout, aangezien het spek ook al redelijk wat zout bevat.
  • Zet de varkenshaasjes in het midden van de oven en laat in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar worden.
  • Serveer direct.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Wil je nog meer glutenvrije kookinspiratie op doen voor de feestdagen? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije kerstrecepten welke ik de komende week nog verder aan ga vullen met heerlijke gerechten.



Volgen jullie ons ook al op Social media?

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • brie
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • kerst
  • kerstdiner
  • makkelijk recept
  • ontbijtspek
  • snel recept
  • uit de oven
  • varkenshaas
  • wat eten we vandaag?
  • zonder gluten

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Broccoli gratin, een heerlijk en snel bijgerecht
Haricots verts met spek uit de oven

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands