Bloemkoolschotel met ham en kaas

Mmm, volgens mij zitten wij Dobbertjes momenteel echt in de glutenvrije ovenschotel fase. Het is ook zo ontzettend makkelijk. Maar ook een ideale manier om onze kieskeurige groep 3-er groente te laten eten. Deze bloemkoolschotel met ham en kaas is daar ook weer voorbeeld van. Lekker met hamblokjes, roomkaas met kruiden en knoflook, uitje een heerlijk dakje met aardappeltjes erop met een knapperig korstje kaas en voila. Onze kleine dame proeft de bloemkool nauwelijks meer en deze wordt dan ook gretig naar binnen gewerkt.

Zelf vind ik deze ovenschotels ook een uitkomst. Bij deze bloemkoolschotel met ham en kaas heb ik bijvoorbeeld maar slechts 20 minuten voorbereidingstijd nodig en de overige 20 minuten doet de oven het werk voor me. Heb ik mooi tijd om tussendoor nog even wat andere dingen te doen.

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Geen probleem. Vervang dan de Paturain door bijvoorbeeld MinusL roomkaas met kruiden.

Wil je ons recept ook eens maken? Je vind het hieronder.



Bloemkoolschotel met ham en kaas

Super makkelijk, lekker en vooral snel is deze heerlijke bloemkoolschotel met ham en kaas.

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Holllands
Keyword Bloemkool, glutenvrij, ovenschotel
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 1 bloemkool
  • 165 gram Paturain met knoflook en fijne kruiden
  • 250 gram hamblokjes
  • 1 ui
  • 4 lente-uitjes
  • geraspte kaas
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.

  2. Snijd de bloemkool in roosjes.

  3. Kook de aardappelschijfjes in 10 minuten gaar met wat zout.

  4. Kook de bloemkool beetgaar in ongeveer 12 minuten.

  5. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.

  6. Snipper de ui en snijd de lente-uitjes in ringetjes.

  7. Giet de bloemkool af en laat even in de pan zitten. Schep vervolgens de Paturain (of andere roomkaas met kruiden en knoflook), de hamblokjes, ui en lente-ui door de bloemkool.

  8. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

  9. Schep het bloemkool mengsel in een ovenschaal.

  10. Leg de aardappelschijfjes hier dakpansgewijs bovenop en bestrooi royaal met de geraspte kaas.

  11. Laat de bloemkoolschotel met ham en kaas goudbruin worden in het midden van de oven gedurende zo'n 20 minuten.

Notities

Veel kookplezier gewenst en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer gerechten zoals deze bloemkoolschotel met ham en kaas? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.



Hebben jullie ons ook al gevonden op Social Media? Hier vind je niet alleen onze recepten, maar bijvoorbeeld ook tips, nieuwe glutenvrije producten (ook lactosevrij), reviews en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

 

Wil je voortaan als eerste op de hoogte worden gebracht van onze nieuwste recepten en laatste nieuws? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang als eerste een bericht in je inbox als wij iets nieuws op de website plaatsen.

1 thought on “Bloemkoolschotel met ham en kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code