Makkelijke kip uit de oven

Even getwijfeld of ik dit recept wel met jullie zou delen. Het is namelijk zo ontzettend makkelijk dat je het bijna geen recept meer kan noemen. Vandaar ook de naam, makkelijke kip uit de oven.

Mijn lieve Dobbertjes zijn echte kip monsters. Voorheen eerst alleen Patrick, maar inmiddels heeft Sophie helemaal zijn voorbeeld over genomen. Het staat hier dan ook regelmatig op het menu zoals je wellicht al is opgevallen in onze recepten. Kippensoep, kipshoarma, kip gyros, heel veel curry’s en Oosterse gerechten met kip, kippenpootjes, kippenbouten en uiteraard ook een hele kip. Sophie en Patrick eten met gemak samen zo’n hele kip van minstens 1 kg op. Ik ben meer van de fileetjes met mijn botjes fobie. Ik maak graag een heerlijke stukje kip voor ze klaar, maar dat kluiven is echt niets voor mij, ha, ha.

Super fijn is dat wij in Purmerland, een dorpje vlakbij Purmerend, een goede poelier hebben waar we regelmatig komen. Voor Sophie is dat ongeveer hetzelfde als het bezoeken van een speelgoedwinkel. Ze stormt altijd razend enthousiast binnen en wijst alles aan wat we moeten kopen. Alles vind ze lekker. Ik kom dan ook vaak met een aantal kilo kip weer naar buiten. Thuis maken we porties voor in de vriezer en mijn mopjes kunnen weer lekker smikkelen.

Maar goed, de makkelijke kip uit de oven. Het kost je slechts 5 minuutjes voorbereiding en de oven doet de rest van het werk voor je. Wil je weten hoe wij dit heerlijke malse kippetje maken? Je vind ons recept hieronder.



Makkelijke kip uit de oven

Heel eenvoudig is deze heerlijke glutenvrije makkelijke kip uit de oven.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands
Keyword glutenvrij, kip, makkelijk recept
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 1 hele kip
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 hele kip ongeveer 1 tot 1,5 kg
  • 1 grote ui
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • kip kruiden
  • olijfolie
  • margarine of boter

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Snijd de ui en knoflook in grove stukken.

  3. Verwijder het touwtje van de kippenpoten en vul de binnenkant met een deel van de ui en knoflook. Strooi er ook wat kipkruiden in. Ik gebruik altijd de kip kruiden van Verstegen. Deze is glutenvrij.

  4. Bestrooi nu ook de buitenkant van de kip met kip kruiden.

  5. Doe de kip in een braadzak en voeg hier de rest van de ui en knoflook bij.

  6. Giet wat olijfolie en wat margarine of boter bij de kip.

  7. Maak de braadzak dicht met de sluitstrip en knip 2 kleine gaatjes net achter de sluitstrip in de braadzak, zodat de stoom kan ontsnappen.

  8. Doe de kip in de ovenschaal en zet in het midden van de oven. Braad de kip in zo'n 45 tot 60 minuten goudbruin en gaar. De oventijd is afhankelijk van de grootte van de kip.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

 

Ben je op zoek naar nog meer makkelijke glutenvrije gezinsrecepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index. Hier vind je al onze recepten op categorie en alfabet.



Hebben jullie ons ook al gevonden op Social Media?  Hier vind je niet alleen onze recepten, maar ook producttips, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code