• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Koekjes, sinterklaas, Sinterklaas  /  30 september 2017

Glutenvrije kruidnoten (pepernoten)

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Glutenvrije kruidnoten (pepernoten)

JA!!! Sinterklaas is weer in het land! Dus dat betekend weer speculaas, gevulde speculaas, maar natuurlijk ook kruidnoten! Uiteraard zijn er tegenwoordig best wel veel glutenvrije pepernoten op de markt, maar zelf maken blijft voor ons toch het lekkerst. En het is ook nog eens super leuk om samen met je kind te maken!

Ben je benieuwd  naar ons recept? Lees dan snel verder!



 

Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Glutenvrije kruidnoten

Glutenvrije kruidnoten maken moeilijk?! Wel nee, met dit recept maak je ze eenvoudig zelf. Ook super leuk om samen te doen met de kinderen.
Gang Koekjes, Sinterklaas
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Nederlands
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 100 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 85 gram tapiocameel
  • 85 gram kikkererwtenmeel
  • 85 gram rijstmeel
  • 10 gram Fiberhusk pysilliumvezels
  • 5 gram bakpoeder
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 1 snuf zout
  • 100 gram koude boter
  • 65 gram melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Heteluchtoven op 160 graden celsius.
  • Doe alle droge ingrediënten samen in een kom, dus het tapiocameel, kikkererwtenmeel, rijstmeel, fiberhusk, bakpoeder, snuf zout, speculaaskruiden en de donkerbruine basterdsuiker. Meng alles even goed door elkaar.
  • Voeg nu de koude boter in stukjes toe samen met melk. Kneed alles goed met de hand door totdat je een glanzende deegbal hebt. Als het deeg nog wat te droog is, dan kun je een klein beetje melk toevoegen.
  • Het deeg is direct te gebruiken en hoeft niet te rusten in de koelkast.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Rol van het deeg kleine balletjes ter grote van een kleine knikker en leg deze met wat ruimte ertussen op de bakplaat.
  • Bak de kruidnoten in het midden van de oven gedurende 20 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster en smullen maar!

Notities

Dit kruidnootjes recept is ook vrij eenvoudig lactosevrij te maken. Ik gebruik zelf de roomboter van MinusL en als melk gebruik ik Lactofree van Arla.
Je kunt ook de boter vervangen door plantaardige margarine (AH) en de melk door kokosmelk of amandelmelk. Persoonlijk vind ik dit minder lekker.
Veel bakplezier gewenst en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • coeliakie
  • december
  • glutenvrije kruidnoten
  • kruidnootjes
  • kruidnoten
  • lactosevrije kruidnoten
  • pepernoten
  • sinterklaas

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Huisgemaakte glutenvrije frietjes
1 jaar glutenvrij!

8 comments

  • Gerdine Dalmolen
    19 november 2017

    Hoeveel glutenvrij zelfrijzend bakmeel gebruik je dan als je 1 meelsoort zou gebruiken?
    Groeten van Gerdine

    Reply
    • Audrey
      19 november 2017

      Beste Gerdine, je hebt dan 250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel nodig.

      Groetjes Audrey

      Reply
  • Marja
    26 oktober 2018

    5 sterren
    Met wat kan ik de tapiocameel vervangen voor in het pepernoten recept.

    Reply
    • Audrey
      27 oktober 2018

      Maizena of aardappelzetmeel.

      Reply
    • Marja
      22 november 2018

      5 sterren
      De pepernoten zijn een groot succes geweest in de klas van mijn zoon voor zijn opdracht. Ze smaken erg goed en zijn niet te onderscheiden van de glutenvolle.

      Reply
      • Audrey
        22 november 2018

        Wat ontzettend leuk om te horen! Volgende week vrijdag gaan we ze maken in de klas van mijn dochter. Wordt een grote verrassing voor Sophie, want ze weet nog niet dat ik kom om te helpen met maken en bakken 😀

        Reply
  • Kimmy
    22 november 2018

    Dankjewel voor het recept ik ga ze ook maken
    Zou het met soyamelk ook lekker zijn en alpro bakboter?

    Reply
    • Audrey
      22 november 2018

      Hoi Kim,

      Ik zou dan eerder gaan voor een pakje boter van Wajang plantaardige margarine ipv Alpro bakboter. Sojamelk kan gewoon. Ik gebruik ook weleens amandelmelk.

      Groet,
      Audrey

      Reply

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • Penne met andijvie, spinazie en spekjesPenne met andijvie, spinazie en spekjes
  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands