Noedels in zwarte bonensaus met biefstuk en broccoli

Met dit recept maak je in een hand omdraai de lekkerste glutenvrije noedels in zwarte bonensaus met biefstuk, peultjes en broccoli.

Inmiddels heb je wellicht al heel wat glutenvrije ovenschotels, maar ook diverse heerlijke stamppotten voorbij zien komen. Het is sowieso erg duidelijk dat we in onze ovenschotel fase zitten. Patrick kan er geen genoeg van krijgen. Standaard als ik vraag wat zullen we eten vandaag, dan zegt hij, geen idee, zolang het maar uit de oven komt.

Maar goed, hoe lekker ik zelf de ovenschotels ook vind, soms wil je gewoon even een keertje wat anders. Sophie was het dit keer gelukkig helemaal met mij eens, dus deze keer heerlijke Oosterse noedels in zwarte bonensaus. Een gerecht wat je ongetwijfeld weleens bij de Chinees gegeten hebt, maar nu niet meer mag omdat het niet glutenvrij is. Maar weet je dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf te maken en ook nog eens zoveel lekkerder is. Scroll maar snel naar beneden voor het recept.



Noedels in zwarte bonensaus met biefstuk en broccoli

Met dit recept maak je in een hand omdraai de lekkerste glutenvrije noedels in zwarte bonensaus met biefstuk, peultjes en broccoli.

Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Oosters
Keyword biefstuk, broccoli, glutenvrij, lactosevrij, lente-uitjes, melkvrij, noedels, peultjes, zwarte bonensaus
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 blik zwarte bonen 400 gram
  • 4 lente-uitjes
  • 350 gram biefstuk
  • 150 gram peultjes
  • 1 kleine broccoli
  • 2 theelepels palmsuiker
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 ui
  • 2 eetlepels glutenvrije sojasaus
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel madeira of sherry
  • rijstolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ik gebruik meestal de glutenvrije noedels van Peak's.

  2. Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember in stukken. Stop ze in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine samen met 3 eetlepels zwarte bonen en maal ze tot een pasta.

  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes, halveer de peultjes en snijd de lente-uitjes in ringetjes.

  4. Vervolgens snijd je de biefstuk in brede repen van ongeveer 5 cm breed. Snijd er daarna puntjes (driehoekjes) van. Bestrooi met wat peper en zout.

  5. Verhit de rijstolie in de wok en fruit hierin de pasta welke je zojuist gemaakt hebt. Voeg de sojasaus, palmsuiker, rijstazijn en madeira toe.

  6. Schep de broccoli, lente-uitjes en peultjes bij het geheel samen met de rest van de zwarte bonen. Bestrooi met wat peper en zout naar smaak.

  7. Bak in een koekenpan de biefstuk met wat olie rosé. Haal de puntjes uit de pan en laat even rusten in aluminiumfolie.

  8. Roer de noedels door de groente en zwarte bonensaus.

  9. Voeg als laatste de biefstuk toe en serveer direct.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer snelle glutenvrije recepten zoals deze biefstuk met broccoli, peultjes en noedels in zwarte bonensaus? Je vind ze allemaal op onze pagina met ‘Klaar in 45 minuten‘ gerechten.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code