Weer een van de wereldgerechten. Namelijk de beef shanghai, maar dan gewoon glutenvrij. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar.
Als je ineens coeliakie blijkt te hebben en ook nog eens lactose-intolerantie dan kunnen sommige producten helaas niet meer. Zo ook de makkelijke gerechten uit een pakje. En omdat het niet meer kan, zijn dat de gerechten die je juist het meest gaat missen.
De Kip kerrie madras, Bobotie en Kip Tandoori heb ik al eerder met jullie gedeeld en vanaf vandaag hoef je de Beef Shanghai ook niet meer te missen. Heb je al trek gekregen en wil je onze heerlijke glutenvrije beef shanghai ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Beef Shanghai
Ingrediënten
- Voor de gehaktballetjes:
- 500 gram rundergehakt
- 2 bolletjes Chinese knoflook
- 1,5 eetlepel paprikapoeder
- 1,5 eetlepel uienpoeder
- 2 theelepels cayennepeper
- 1,5 theelepel 5-spices Chinese kruiden
- 2 eetlepels glutenvrij paneermeel
- 1 eetlepel ketjap manis inproba is glutenvrij
- glutenvrije bloem
- olijfolie
- ............................................................................................
- Voor de saus:
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1,5 theelepel 5-spices Chinese kruiden
- 1 theelepel koriander ketoembar
- 1 limoen
- 400 ml water
- 1 runderbouillonblokje
- maizena
- olijfolie
- 1 klein handje sesamzaadjes
- .............................................................................................
- Verder heb je nodig:
- 2 kleine preien
- 200 gram taugé
- 500 gram glutenvrije tagliatelle of -linguine
- 1 runderbouillonblokje
Hoe maak je het?
- Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Doe het gehakt in een kom en voeg hierbij de knoflook, 2 el glutenvrij paneermeel, 1 eetlepel ketjap manis, 1,5 el paprikapoeder, 2 tl cayennepeper, 1,5 el uienpoeder en 1,5 tl 5-spices Chinese kruiden.
- Kneed alles goed door en draai balletjes van het gehakt van ongeveer 5 cm doorsnede. Rol de balletjes door wat glutenvrij bloem en zet even apart.
- Snijd de preien in dunne ringetjes en spoel deze goed af samen met de taugé. Zet de prei en taugé ook even apart.
- Verhit voor de saus in een steelpan een flinke scheut olijfolie samen met 2 el bruine basterdsuiker.
- Laat de suiker oplossen in de olie. Voeg nu voorzichtig het water toe. De suiker gaat nu even stropen, maar dat komt vanzelf goed. Gewoon blijven roeren.
- Voeg nu 5 el ketjap manis toe, 1,5 tl 5-spices Chinese kruiden, 1 el knoflookpoeder, een runderbouillonblokje en 1 tl gemalen koriander (ketoembar).
- Snijd de limoen doormidden en knijp het sap boven de pan uit.
- Maak een papje van maizena met een beetje water zoals op de verpakking staat beschreven. Roer dit door de saus totdat de saus indikt. Zet het vuur laag.
- Zet ondertussen het water voor de glutenvrije tagliatelle of -linguine met wat zout en een runderbouillonblokje en kook deze volgens de verpakking.
- Verhit in een wok of hapjes pan een flinke scheut olijfolie en voeg hier de balletjes gehakt aan toe. Bak de balletjes rondom bruin.
- Voeg nu de prei toe en roerbak deze zo'n 3 minuten mee.
- Vervolgens voeg je de taugé toe en roerbak nog even 1 minuutje mee.
- Schenk nu de saus bij de gehaktballetjes en strooi er wat sesamzaadjes bij. Roer de saus door de gehaktballetjes.
- Schep wat mie (de tagliatelle of de linguine) op een bord en schep hier de Beef Shanghai bovenop. Garneer met wat sesamzaadjes.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije wereldgerechten zoals deze heerlijke kip korma? Kijk dan ook eens op onze pagina met, hoe kan het ook anders, glutenvrije wereldgerechten. Hier vind je bijvoorbeeld ook de Zuid-Afrikaanse bobotie, de Thaise kip siam en de Kip Korma
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al? Ook verschijnt elke week onze nieuwsbrief vol glutenvrije kookinspiratie, leuke acties en natuurlijk ons glutenvrij weekmenu. Wil je deze ook ontvangen? Schrijf je dan snel in via de link!