Sophie: “Mama, wat eten we vandaag?”
Ik: “Pfff, geen idee nog, waar heb jij zin in dan?”
Sophie: “Kip met rijst mama!”.
Ik: “Jeetje, alweer kip madras?”
Sophie: “Nee mama, andere kip met rijst, je weet wel voor je website”.
Ha, ha, slimme meid. Samen maar even de laptop opgestart en haar maar weer wat wereldgerechten laten zien.
Sophie: “Deze moet jij maken mama, die ziet er lekker uit, maar dan zonder gluutjes en boze lactoosjes”.
Ik: “Okay dan, Kip Siam it is!”
Maar, hoe maak je die nu? Je vind het recept hieronder!
Kip siam met broccoli, paprika, lente-ui en cashewnoten
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 1 klein struikje broccoli
- 1 rode punt paprika
- 0,5 groene paprika
- 1 rode ui
- 5 lente-uitjes
- 2 rode pepers
- 2 bolletjes Chinese knoflook of 4 teentjes
- 100 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
- 4 eetlepels palmsuiker
- 4 eetlepels glutenvrije ketjap manis
- 2 eetlepels glutenvrije oestersaus
- 4 eetlepels arachideolie pindaolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom.
- Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en doe deze bij de kip samen met 4 eetlepels glutenvrije ketjap en wat peper en zout naar smaak.
- Meng alles even goed door en laat ongeveer 10 minuutjes intrekken. Langer mag ook.
- Meng de glutenvrije oestersaus, de palmsuiker en de arachideolie in een apart bakje en laat dit ook even staan.
- Snijd de rode pepers zo fijn mogelijk en snipper de rode ui.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en beide paprika's in blokjes.
- Verhit wat olie in de wok en fruit de rode peper en de rode ui ongeveer 1 minuut.
- Voeg nu de kip met de marinade bij de rode peper en rode ui. Schroei de kip rondom dicht.
- Doe nu de broccoli en rode- en groene paprika bij de kip en roerbak alles zo'n 3 minuten op hoog vuur.
- Giet nu de saus (oestersaus, palmsuiker en arachideolie) in de wok en laat alles nog zo'n 5 minuten door pruttelen.
- Voeg als laatste de lente-ui en cashewnoten toe en bak deze nog een minuutje mee.
Opmerkingen
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije wereldgerechten zoals deze zalige kip siam? Op de site vind je nog meer wereldgerechten die wij gluten- en lactosevrij gemaakt hebben zoals: Kip Madras, Beef shanghai, Kip korma, Kip tandoori, Bobotie, Griekse kofta, Roti met kip massala, Thaise groene curry en kip piri piri.
Is er nog een wereldgerecht wat je mist op onze site? Laat het me vooral weten! Dat kan onder dit bericht, maar je mag ook een mailtje sturen naar: audrey@sophieglutenvrij.nl
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?
Elke zondag verschijnt ons glutenvrij weekmenu. Wil je deze ook voortaan in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.