Kip siam met broccoli, paprika, lente-ui en cashewnoten

Sophie: “Mama, wat eten we vandaag?”
Ik: “Pfff, geen idee nog, waar heb jij zin in dan?”
Sophie: “Kip met rijst mama!”.
Ik: “Jeetje, alweer kip madras?”
Sophie: “Nee mama, andere kip met rijst, je weet wel voor je website”.

Ha, ha, slimme meid. Samen maar even de laptop opgestart en haar maar weer wat wereldgerechten laten zien.

Sophie: “Deze moet jij maken mama, die ziet er lekker uit, maar dan zonder gluutjes en boze lactoosjes”.
Ik: “Okay dan, Kip Siam it is!”

Maar, hoe maak je die nu? Je vind het recept hieronder!

 



 

Kip siam met broccoli, paprika, lente-ui en cashewnoten

Deze kip siam is een heerlijk Thais gerecht wat je vrij snel op tafel hebt. Super lekker met Thaise pandanrijst en uiteraard gluten- en lactosevrij.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Thais
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 klein struikje broccoli
  • 1 rode punt paprika
  • 0,5 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 5 lente-uitjes
  • 2 rode pepers
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 4 teentjes
  • 100 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
  • 4 eetlepels palmsuiker
  • 4 eetlepels glutenvrije ketjap manis
  • 2 eetlepels glutenvrije oestersaus
  • 4 eetlepels arachideolie pindaolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom. 

  2. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en doe deze bij de kip samen met 4 eetlepels glutenvrije ketjap en wat peper en zout naar smaak.

  3. Meng alles even goed door en laat ongeveer 10 minuutjes intrekken. Langer mag ook.

  4. Meng de glutenvrije oestersaus, de palmsuiker en de arachideolie in een apart bakje en laat dit ook even staan.

  5. Snijd de rode pepers zo fijn mogelijk en snipper de rode ui.

  6. Snijd de broccoli in kleine roosjes en beide paprika's in blokjes.

  7. Verhit wat olie in de wok en fruit de rode peper en de rode ui ongeveer 1 minuut.

  8. Voeg nu de kip met de marinade bij de rode peper en rode ui. Schroei de kip rondom dicht.

  9. Doe nu de broccoli en rode- en groene paprika bij de kip en roerbak alles zo'n 3 minuten op hoog vuur.

  10. Giet nu de saus (oestersaus, palmsuiker en arachideolie) in de wok en laat alles nog zo'n 5 minuten door pruttelen.

  11. Voeg als laatste de lente-ui en cashewnoten toe en bak deze nog een minuutje mee.

Notities

Serveer de kip siam met pandanrijst.

Zo zie je maar weer dat het helemaal niet zo moeilijk is om een wereldgerecht uit een pakje lekker vers, maar vooral gluten- en lactosevrij na te maken. En het staat ongeveer net zo snel op tafel.

Eet smakelijk!

Op de site vind je nog meer wereldgerechten die wij gluten- en lactosevrij gemaakt hebben zoals: Kip Madras, Beef shanghai, Kip korma, Kip tandoori, Bobotie, Griekse kofta, Roti met kip massala, Thaise groene curry en kip piri piri.

Is er nog een wereldgerecht wat je mist op onze site? Laat het me vooral weten! Dat kan onder dit bericht, maar je mag ook een mailtje sturen naar: audrey@sophieglutenvrij.nl

 



Wil je voortaan als eerste onze nieuwe recepten ontvangen in je mailbox? Abonneer je dan op ons blog! Je kunt je inschrijven onderaan de homepage.

1 thought on “Kip siam met broccoli, paprika, lente-ui en cashewnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code