Indiase kip curry met mango, doperwten en peultjes

Ik had nog een mango, wat peultjes en doperwtjes staan welke op moesten. Daarvan heb ik deze gluten- en lactosevrij Indiase kip curry gemaakt welke verrassend lekker is en redelijk snel op tafel staat.



Indiase kip curry met mango, doperwten en peultjes

Deze Indiase kip curry met mango, doperwten en peultjes is een mild pittig gluten- en lactosevrij curry/wokgerecht. Heerlijk met witte rijst en eventueel wat glutenvrij naanbrood.

Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 600 gram kipfilet
  • 1 mango
  • 200 gram doperwten
  • 100 gram peultjes
  • 4 lente-uitjes
  • 2 kleine rode uien
  • 1 rode peper
  • 1 bol Chinese knoflook
  • 2 eetlepels garam masala
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander
  • 1 stuk geraspte gember ongeveer 2 bij 2 cm
  • 1 citroen
  • maizena
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snijd de knoflook en de rode peper zo fijn mogelijk. Snipper de rode ui.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes en de mango in stukjes.

  3. Halveer de peultjes en snijd de lente-uitjes in ringetjes. 

  4. Verhit een scheutje olijfolie in de wok. Fruit de knoflook, rode peper en de rode ui gedurende 3 minuten. 

  5. Voeg de garam masala en de geraspte gember toe en bak even mee. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak deze rondom.Zorg ervoor dat de kip niet bruin wordt, maar wit/lichtbruin blijft.

  6. Schep nu de doperwten, lente-uitjes en peultjes bij de kipfilet en wok alles gedurende 5 minuten. Voeg als laatste de mango stukjes toe en bak nog even 3 minuten mee.

  7. Houd een beetje kokosmelk apart. Schenk de rest van de kokosmelk bij de kip en groenten. Snijd de citroen door de helft en knijp beide helften boven de pan uit.

  8. Voeg het bouillonblokje toe en 2 eetlepels fijngehakte koriander.

  9. Voeg een eetlepel maizena toe aan de kokosmelk welke je apart hebt gehouden. Maak er een papje van en giet dit bij de Indiase kip curry. Blijf roeren totdat de saus indikt.

  10. Breng de saus verder op smaak met wat peper en zout

  11. Laat de Indiase kip curry met mango nog ongeveer 10 minuten doorpruttelen.

  12. Serveer met witte rijst.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Op zoek naar nog meer lekkere gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index. Hier vind je al onze recepten gesorteerd per categorie en alfabet.

 

www.sophieglutenvrij.nl

 



1 thought on “Indiase kip curry met mango, doperwten en peultjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code