Een heerlijke en makkelijke andijvie stamppot met cherry tomaten welke binnen 35 minuten op tafel staat.
Het laatste stamppot recept wat ik online heb gezet is de broccoli-spinazie stamppot met rode ui en spekjes een aantal weken geleden. Daarom is het weer de hoogste tijd voor een gloednieuw glutenvrij stamppot recept!
Wat kan je toch veel met stamppotten. Er zijn zo ontzettend veel combinatie mogelijkheden waar je lekker mee op los kunt stampen. Gewoon aardappels en groente als basis en hopla, stampen maar! Zo is deze andijvie stamppot met cherry tomaten ook ontstaan. Zo als gewoonlijk moest er weer het een en ander opgemaakt worden. Dat waren dit keer, je raad het vast al, de andijvie en de kerstomaatjes. Nu kon ik daar natuurlijk een ovenschotel mee maken, maar stamppot is eigenlijk net zo makkelijk en ook nog eens super lekker. Beetje Boursin cuisine erbij. Uiteraard wat gerookte spekjes, want die doen het altijd wel goed, en voila, er is weer een nieuw stamppot recept geboren.
Deze stamppot andijvie is heerlijk met bijvoorbeeld een runderbraadworstje, maar een balletje gehakt of glutenvrije houtbakkersburger combineert ook uitstekend.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de Boursin door roomkaas met kruiden van bijvoorbeeld Minus L. Wil je deze heerlijke stamppot andijvie ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Andijvie stamppot met cherry tomaten
Ingrediënten
- 1500 gram kruimige aardappels
- 500 gram fijn gesneden andijvie
- 400 gram cherry tomaten
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 1 bakje Boursin cuisine 240 gram
- 2 rode uien
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in 4-en.
- Kook de aardappels in zo'n 15 minuten gaar samen met wat zout.
- Snipper intussen de rode ui en halveer de cherry tomaten.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjes pan en fruit hierin de rode ui.
- Voeg de rookspekjes toe en bak rondom aan.
- Voeg de andijvie en cherry tomaten toe en roerbak tot de andijvie geslonken is. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Stamp de aardappels fijn samen met de Boursin.
- Roer de andijvie, cherry tomaten, rookspekjes en rode uien door de aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer makkelijke en snelle glutenvrije gerechten zoals deze glutenvrije stamppot met andijvie en cherry tomaten? Je vind ze allemaal op onze pagina met “klaar in 45 minuten” recepten.
Volgen jullie ons ook al op Social media?











