Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Andijvie stamppot met cherry tomaten
3,20
van
5
Stemmen
Makkelijk, snel en super lekker is deze glutenvrije stamppot andijvie met cherry tomaten. Lekker met een runderbraadworstje of houthakkersburger.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
551
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
1500
gram
kruimige aardappels
500
gram
fijn gesneden andijvie
400
gram
cherry tomaten
250
gram
gerookte spekreepjes
1
bakje
Boursin cuisine
240 gram
2
rode uien
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in 4-en.
Kook de aardappels in zo'n 15 minuten gaar samen met wat zout.
Snipper intussen de rode ui en halveer de cherry tomaten.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjes pan en fruit hierin de rode ui.
Voeg de rookspekjes toe en bak rondom aan.
Voeg de andijvie en cherry tomaten toe en roerbak tot de andijvie geslonken is. Breng op smaak met wat peper en zout.
Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Stamp de aardappels fijn samen met de Boursin.
Roer de andijvie, cherry tomaten, rookspekjes en rode uien door de aardappelpuree.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappels, andijvie, cherry tomaten, glutenfree, glutenvrij, makkelijk recept, rode uien, rookspekjes, snel recept, stamppot
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Andijvie stamppot met cherry tomaten
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
551
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
22
g
34
%
Verzadigd vet
8
g
50
%
Meerv. onverz. vet
6
g
Enkelv. onverz. vet
4
g
Cholesterol
25
mg
8
%
Natrium
2128
mg
93
%
Kalium
1574
mg
45
%
Koolhydraten
67
g
22
%
Vezel
13
g
54
%
Suiker
7
g
8
%
Eiwit
23
g
46
%
Vitamine A
2518
IU
50
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
4
mg
20
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
73
mg
88
%
Vitamine E
4
mg
27
%
Vitamine K
201
µg
191
%
Calcium
180
mg
18
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
227
µg
57
%
IJzer
3
mg
17
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
119
mg
30
%
Fosfor
286
mg
29
%
Selenium
5
µg
7
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag