• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
30 minuten of minder, Jaaroverzicht 2019, Ontbijt, Paasrecepten, Wafels, poffertjes en pannenkoeken  /  9 juli 2018

Havermout pannenkoeken, makkelijk, snel en glutenvrij

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Havermout pannenkoeken, makkelijk, snel en glutenvrij

Wat kunnen sommige dingen toch ongelooflijk simpel zijn. Zo ook dit recept voor gluten- en lactosevrije havermout pannenkoeken. Ook nooit gedacht dat je havermeel zo makkelijk zelf kunt maken. Gewoon havermout in de blender, keukenmachine, zelfs een koffiebonenmaler is hiervoor erg geschikt, en hopla! Je hebt havermeel!

Met deze glutenvrije haverpannenkoeken kun je eindeloos variëren. Sophie en ik hebben nu de meest eenvoudige naturel versie gemaakt, maar volgens mij zijn ze ook erg lekker met banaan, vers fruit, appel of gewoon met stroop of poedersuiker. Mmm.

Wij gaan in ieder geval meer variaties bedenken op dit recept. En uiteraard ook nog andere recepten met havermout dan alleen pannenkoeken. Havermout is namelijk ook nog eens gezond en er zitten behoorlijk wat vezels in. Tevens is het van nature ook nog eens glutenvrij. Let uiteraard wel even op dat je de glutenvrije variant hebt! Gewone havermout is meestal besmet met tarwe waardoor het wel gluten bevat. Kortom havermout is een super ingrediënt voor bij een glutenvrije dieet en perfect voor een klein meisje in de groei met coeliakie (o ja, en lactose-intolerantie).

Havermout pannenkoeken kunnen altijd!

Deze zalige glutenvrije havermout pannenkoeken zijn daarom niet alleen erg geschikt als ontbijtgerecht, maar ook perfect als lunch. Ze gaan hier namelijk ook de andere dag mee in de broodtrommel naar school. Althans, als we iets over hebben natuurlijk. En natuurlijk zijn ze ook gewoon prima als avondeten. Zoals elke pannenkoek dat is. Havermout pannenkoeken kunnen dus gewoon altijd. Yes! Lekker!

Heb je al trek gekregen? Wil je deze mega lekkere glutenvrije havermout pannenkoeken ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden en je vind ons recept hieronder!



havermout pannenkoeken
Afdrukken Pin
3.5 van 6 Stemmen

Havermout pannenkoeken

De allerlekkerste gluten- en lactosevrije havermout pannenkoeken maak je gewoon zelf. Super lekker en ook nog eens gezond.
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 10 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 700 ml lactosevrije melk
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • boter of margarine

Instructies

  • Doe de havermout in de hakmolen van de staafmixer, keukenmachine, blender of koffiebonenmaler. Maal het zo fijn mogelijk tot havermeel.
  • Doe het havermeel in een beslagkom samen met de helft van de melk, 1 ei en een snufje zout.
  • Mix goed door tot een glad beslag. Voeg nu het 2e ei toe en steeds een beetje melk totdat de alle melk is opgenomen en je een mooi glad beslag overhoudt.
  • Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur en laat de pan goed warm worden. 
  • Doe nu een beetje boter of margarine in de koekenpan en laat deze bruisen.
  • Schep met een soeplepel een flinke schep havermoutbeslag in de koekenpan en draai de pan even rond zodat het pannenkoekbeslag gelijkmatig verdeelt wordt.
  • Draai de havermout pannenkoek om na ongeveer 1 minuut of totdat het beslag gestold is.
  • Herhaal totdat al het beslag op is.
  • Je kunt de havermout pannenkoeken warm houden op een bord op 50 graden Celsius in de oven of tussen 2 borden.

Notities

Havermeel kan je ook kopen met het glutenvrij logo, maar zelf maken is net zo makkelijk. Je kunt het luchtdicht zo'n maand bewaren.
In dit recept heb ik lactosevrije melk gebruikt. Als je de pannenkoeken geheel melkvrij wilt maken, dan kan je ook amandelmelk, sojamelk of kokosmelk gebruiken.
Alvast eet smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke, makkelijke en glutenvrije ontbijtrecepten zoals deze havermout pannenkoeken? Wat denk je bijvoorbeeld van havermout poffertjes met banaan, broodje ei met bacon en kaas uit de oven of een zalig Engels ontbijt? Kijk voor nog meer ontbijtinspiratie ook eens op onze pagina met glutenvrije ontbijtrecepten!



Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms ook nog een leuke winactie!

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • coeliakie
  • glutenvrij
  • glutenvrije haver
  • havermeel
  • havermout
  • havermout pannenkoeken
  • koemelkvrij
  • lactosevrij
  • ontbijt
  • pannenkoeken
  • suikervrij
  • wat eten we vandaag?

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Gyros kip, heerlijk op een pitabroodje met tzatziki
Aardbeienmousse, een heerlijk dessert of taartvulling

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • Penne met andijvie, spinazie en spekjesPenne met andijvie, spinazie en spekjes
  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands