Tabouleh met kip

Wederom een van de wereldgerechten! Dit keer de Libanese tabouleh met kip. Of in dit geval beter gezegd, quinoa salade met kruidige gegrilde kip 😉 Tabouleh wordt natuurlijk gemaakt met couscous of bulgur. Beide bevatten gluten en dat mag Sophie natuurlijk niet eten. Dus de kleine meid voor het eerst aan de quinoa.

Okay, okay! Toen ik met het recept bezig was zag ik Sophie wel wat argwanend naar de quinoa kijken. Ze is en blijft natuurlijk een kleutertje van 4. Alles wat nieuw is wordt niet vertrouwd. Totdat ik het ‘verkocht’ als pasta-rijst. Haar oogjes begonnen te stralen. Dat lust en kent ze natuurlijk wel.

Door de couscous of bulgur te vervangen door quinoa, maak je deze salade niet alleen gezonder, maar ook extra voedzaam. Top natuurlijk voor een klein meisje in de groei met coeliakie en lactose-intolerantie. Ze heeft twee bordjes leeg gesmuld.

“Mama, mag ik morgen als ik uit school kom nog een beetje van die kienwiewa (lees quinoa)?”.
Een groter compliment kan je als mama niet krijgen <3

 



Tabouleh met kip

Heerlijke zomerse gluten- en lactosevrije Libanese tabouleh met kip. 

Gang Hoofdgerecht, Salade
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Libanees
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 300 gram quinoa
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 500 gram kipfilet
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tamarinde pasta
  • 2 limoenen
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 20 gram verse platte peterselie
  • 8 blaadjes verse munt
  • 2 eetlepels appelsap
  • 15 cherry tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 3 lente-uitjes
  • 1 rode punt paprika
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Meng in een kom voor de kipmarinade 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tamarinde pasta, sap van 1,5 limoen, 1 theelepel tijm, 1,5 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel cayennepeper en 1 theelepel kurkuma samen met wat peper en zout naar smaak.

  2. Snijd de kipfilet in reepjes en meng dit door de marinade. Zet even aan de kant.

  3. Meng in een andere kom 2 eetlepels olijfolie, sap van 0,5 limoen, 2 eetlepels appelsap, 0,5 theelepel knoflookpoeder en een flinke snuf peper en zout.

  4. Snijd de cherry tomaatjes in 4-en, de paprika in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes. 

  5. Schil de komkommer en snijd deze in vierkantjes.

  6. Hak de verse platte peterselie samen met de munt fijn. Voeg dit toe aan de dressing.

  7. Schep de komkommer, paprika, lente-uitjes en tomaatjes door de dressing en laat dit even staan.

  8. Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking met een groentenbouillonblokje en wat zout.

  9. Giet de quinoa af in een vergiet en laat deze afkoelen.

  10. Bak of grill ondertussen de kipfilet in een wok of grillpan. Je hoeft geen extra olie toe te voegen. De marinade is vettig genoeg.

  11. Meng ondertussen de groenten met de dressing door de quinoa.

  12. Schep de quinoa salade (tabouleh) in diepe borden. Leg de warme kip er bovenop.

Notities

Deze tabouleh met kip is ook een uitstekend lunchgerecht. 

Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!

Liefs Audrey en Sophie

Op zoek naar meer van deze gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan snel op onze speciale pagina met wereldgerechten!

 



 

Bezoek ook eens op onze Facebookpagina voor ons laatste nieuws.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code