Een heerlijke- en veelzijdige aardbeienmousse. Deze zomerkoninkjes mousse is zowel glutenvrij, lactosevrij en melkvrij. Een perfect recept voor een dessert, maar ook erg lekker als taartvulling in je biscuittaart.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
opstijven 3 uuruur
Totale tijd 3 uuruur20 minutenminuten
Gang Dessert
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 6personen
Ingrediënten
250gramaardbeien
250mlAlpro Cuisine Soya (op te kloppen)
1limoen
100gramsuiker
3blaadjesgelatine
Hoe maak je het?
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd wat grotere aardbeien eventueel doormidden.
Week 3 blaadjes gelatine in wat koud water.
Doe 100 gram suiker (ik gebruik gewone kristalsuiker) in een kom. Voeg de aardbeien hier aan toe.
Knijp het sap van de limoen boven de aardbeien en suiker uit.
Pureer de suiker, limoen en aardbeien zo fijn mogelijk. Zet even aan de kant.
Doe 3 eetlepels water in een steelpannetje. Knijp de blaadjes gelatine een voor een uit en stop ze in het pannetje.
Verwarm de gelatine totdat het vloeibaar is.
Roer de vloeibare, nog warme, gelatine door het het aardbeienmengsel en zet dit even in de koelkast.
Klop in de tussen tijd de room gedurende zo'n 2 minuten, totdat het lobbig tot stijf is.
Schep de room door het aardbeienmengsel.
Zet de aardbeienmousse minimaal 2 uur in de koelkast, zodat deze op kan stijven.
Serveer de aardbeienmousse met wat slagroom, extra verse aardbeien en eventueel wat blaadjes munt.
Opmerkingen
In dit recept heb ik gebruik gemaakt van Alpro Cuisine Soya op te kloppen, zodat dit recept ook melkvrij is.Je kunt natuurlijk ook lactosevrije slagroom gebruiken van bijvoorbeeld MinusL. De opklop tijd is dan wat langer.Eet smakelijk!Liefs Audrey